1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri dünya sahnesinde

Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri dünya sahnesinde

featured
service

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası, Türkiye’nin eşsiz lezzetlerini ve mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak için çeşitli etkinliklerle başlıyor. Yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde özel bir program ve sergi düzenlenecek.

Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilecek olan etkinlik, ‘Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı’ temasıyla öne çıkacak. Bu özel program ve sergi kapsamında Türk mutfağının zenginliği ve çeşitliliği vurgulanacak. Ayrıca, Türkiye’nin coğrafi çeşitliliğinin ve Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımalarına da özel bir vurgu yapılacak.

Programda, sadece yemeklerin değil, aynı zamanda kültürün, geleneğin ve duygudaşlığın da paylaşıldığı vurgusu yapılacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin zengin mutfak kültürü, konuklarla paylaşılacak ve özel bir video gösterimi eşliğinde anlatılacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda düzenlenecek olan sergi ve dijital deneyim alanları da etkinlikler arasında yer alacak. Ziyaretçiler, Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumları gibi unsurları görebilecekler. Ayrıca, bir ay boyunca ziyaret edilebilecek sergide, coğrafi işaretli ürünler de tanıtılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Mutfağı Haftası’nda Türkiye’nin eşsiz lezzetleri dünya sahnesinde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz