1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adnan Oktar davasında ara karar: O isme tahliye geldi

Adnan Oktar davasında ara karar: O isme tahliye geldi

featured
service

Yaklaşık iki yıl önce Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’ne gönderilen ve şubat ayında Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na nakledilen Adnan Oktar’ın yargılandığı davada, 4’ü tutuklu, 42’si firari 72 sanıklı yeni bir dava süreci başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, örgütün çeşitli suçlardan sorumlu olduğu belirtiliyor.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Sadun Engin, Paşa Durmuş, Orkun Şimşek ve dört tutuksuz sanık hazır bulundu. Taraf avukatları da duruşmaya katıldı. Sanık avukatları, örgüt merkezinin Anadolu yakasında olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmesini ve davanın Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesini talep etti, ancak mahkeme bu talebi oybirliğiyle reddetti.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Sadun Engin, “Seküler bir çevrede büyüdüm. 12-13 yaşından itibaren evrim teorisini öğrendim. Din eğitimi haftada 1 saat ve çok yüzeyseldi. Sonra arkadaşlarla tanıştım ve sorduğum sorulara çok güzel cevap verdiler. Bundan sonra hayatımı değiştirdim ve dine yöneldim. Ben dinimi yaşamak için kimseden emir almak zorunda değilim. Allah yolunda harcadığımız bütün emeklerimiz kapatılmak isteniyor. Biz sivil toplum kuruluşuyuz. Gönüllülük esastır” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Paşa Durmuş ise savunmasında, “HTS çakışmaları işim nedeniyledir. Verdiğim hizmetler nedeniyle yaptığım görüşmelerden dolayıdır. Adnan Bey’i eserlerinden tanıyorum. Milli şuurumun gelişmesinde çok faydalı oldu bu eserler. Çok ilgimi çektiği için bu camiadan tanıdığımız insanlarla sohbetimiz gelişmiştir. Bir kere Adnan Oktar’ı gördüm” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, ara kararını açıklayarak Paşa Durmuş’un tahliye edilmesine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi ve duruşma 15-17 Ekim tarihlerine ertelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adnan Oktar davasında ara karar: O isme tahliye geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz