1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Zam gelmedik bir bu kalmıştı! Poşet fiyatlarında şok artış: Bazı yerlerde 10 lirayı buldu

Zam gelmedik bir bu kalmıştı! Poşet fiyatlarında şok artış: Bazı yerlerde 10 lirayı buldu

featured
service

Yıllardır fiyatına zam yapılmayan ürünler arasında yer alan poşet fiyatları marketlerde 25 kuruşa satılmaya devam ediyor. Günlük hayatımızın bir parçası olan plastik poşetler üzerinde yer alan logolu ibarelere fahiş fiyat istenince vatandaşta yok artık dedi.

Son dönemlerde kozmetik ve giyim mağazalarında müşteriden 5-10 TL gibi rakamlar talep eden firmalar herkesi çileden çıkardı. Tüketici parasını ödediği logolu poşete bir de markanın bedava reklamını yaptırırken herhangi bir standart olmadan keyfi bir şekilde farklı ücretlerin müşterilere sunulması herkesi rahatsız ediyor.

Yüksek tutarda alışveriş yapan vatandaşların mecburen poşet satın almak durumunda kalması ile birlikte poşet fiyatlarına gelen zamlar da tepki alıyor. Firmalar müşteriden para isterken alışverişin tutarlarına göre bazen ücretsiz olarak poşet hizmeti sağlıyor. Bu durum vatandaşın aleyhine olacak şekilde farklı bir gelir kapısı oluştururken büyük zincir markalar, alışveriş sonunda tüketiciden değerinden fazla ücret isteyerek hem reklamını yaptırıyor hem de fazladan gelir sağlıyor.

poset-ucret.jpg

İşletmenin masraflarının tüketiciye yansıtılma şekli olarak karşımıza çıkan poşet ücretleri son dönemde en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada “Markette satılan poşetler 25 kuruş, burada bir standart var. Ancak giyim, kozmetik mağazaları, alışveriş torbalarını kafasına göre fiyattan müşteriye satıyor. Bu konuyla ilgili bize çok şikayet geliyor ama maalesef çözüm bulamadık. Hem o kadar alışveriş yapıyorsunuz hem de logolu poşete ücret ödüyorsunuz. İşletme, resmen masraflarını tüketiciden çıkartıyor” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zam gelmedik bir bu kalmıştı! Poşet fiyatlarında şok artış: Bazı yerlerde 10 lirayı buldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz