1. Haberler
  2. Gündem
  3. MAZLUMDER’den 28 Şubat affına sert tepki: Adalet sistemindeki çarpıklık gözler önüne serildi

MAZLUMDER’den 28 Şubat affına sert tepki: Adalet sistemindeki çarpıklık gözler önüne serildi

featured
service

MAZLUMDER, cezaevlerindeki adli mahpuslara yönelik örtülü af uygulamalarının suç ve ceza dengesini bozduğunu ve adaletsiz bir sistem oluşturduğunu belirtti. Özellikle 28 Şubat mağdurlarının hala cezaevinde tutulurken, darbe faillerinin affedilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Açıklamada, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) raporlarının da şaibeli olduğu ve siyasi amaçlarla kullanıldığı iddia edildi. MAZLUMDER, ATK’nın yapısının acilen değiştirilmesi gerektiğini ve hasta, yaşlı mahpusların durumunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Dernek, 28 Şubat darbesiyle mücadele üzerine kurulduğunu iddia eden bir iktidarın, 20 yıl sonra darbe faillerini affetmesinin siyasi beka kaygısıyla hareket ettiğini gösterdiğini belirtti. Bu durumun, adalet sistemine olan güveni zedelediğini ve mağdurları daha da mağdur ettiğini ifade etti.

Cezaevleri her dolduğunda gündeme gelen adli mahpuslara yönelik örtülü af niteliğindeki uygulamalar suç – ceza ve infaz dengesini bozmuş, daha ağır nitelikli suçlar için daha az ceza ve daha kısa süren hapis cezaları uygulanmak suretiyle adaletsiz sistem daha da tartışmalı hale gelmiştir.

Adli nitelikli suçlar yönünden ‘affetme hakkının’ devlette değil mağdur ya da mağdur yakınlarında olduğu tarafımızca her fırsatta dile getirilmiştir. Buna rağmen Ak Parti iktidarları bugüne kadar bunun tersi yönde hareket etmiş, gerek devlete karşı suçlar yönünden yapılan yargılamalarda ve gerekse bu suçlar hakkındaki infaz süreçlerinde olabildiğine sert bir tavır içerisinde olmuş, şaibeli yargı kararlarıyla ceza alan mahpusları, örtülü af niteliğindeki infaz düzenlemelerinden dahi yararlandırmamıştır.

Son olarak başka bir ağır hukuksuzluk gündemimize düşmüştür;

Bahse konu af nitelikli düzenlemelerden yararlanamayan 28 Şubat darbesinin generalleri olan makbul (!) suçlular, Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek kocadıkları gerekçesiyle cezaevlerinden topluca tahliye edilmiştir.

Brifingli yargılamalarla, haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen 28 Şubat mahpusları ve daha onlarca dosyadan ceza almış ve unutulmuş mahpuslar cezaevindeyken, verdikleri brifinglerle yargıyı etkileyerek onların cezaevine girmelerine neden olan faillerin affedilmesi apaçık bir zulümdür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MAZLUMDER’den 28 Şubat affına sert tepki: Adalet sistemindeki çarpıklık gözler önüne serildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz