1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ev araba almak isteyen vatandaşlar kendi çözümünü buldu! Ne kredi ne borç… Ödemeler artık böyle yapılıyor

Ev araba almak isteyen vatandaşlar kendi çözümünü buldu! Ne kredi ne borç… Ödemeler artık böyle yapılıyor

featured
service

Alp Gülan, krediye erişimde zorluk yaşayan veya yüksek faiz oranları nedeniyle kredi kullanmaktan kaçınan tüketicilerin, ihtiyaç duydukları araçları finanse edebilmek için atıl durumdaki taşınmazlarını takas etmeyi tercih ettiğini söyledi. Gülan, “Özellikle toplu araç almak isteyen şirketlerden arsa, daire ya da ofis karşılığında takası teklifleri geliyor. Bir kısmını takas bir kısmını nakit olarak vermeyi teklif ediyorlar. Mesela alacağı 5 aracın değeri 10 milyon TL. Bunun yarısını 5 milyon TL değerindeki dairesi ile ödemeyi teklif ediyor. Eski araçla yeni aracı takas etme her zaman vardı ama gayrimenkul takası bizim için yeni bir trend” dedi.

Ekonomi Gazetesi’nden Aysel Yücel’in haberine göre, Alp Gülan, piyasayı canlandırabilmek için bu tür takas tekliflerini değerlendirdiklerini ve şirket bünyesinde gayrimenkulden anlayan bir ekip kurduklarını açıkladı. Bu ekip, teklif edilen daire, arsa veya ofisi yerinde inceleyerek değerini ölçüyor. Eğer taşınmaz iyi bir yatırım olarak görülürse, takas teklifi kabul ediliyor.

Gülan, filo kiralama şirketlerinin de sıfır araç alımlarında ellerindeki eski otomobilleri takas etmek istediklerini belirtti. Olağan dönemlerde kiralama şirketleri filolarını yenilerken eski araçları ikinci el piyasasında satıyordu, ancak ikinci el piyasasındaki daralma nedeniyle bu araçlarla filoyu yenilemeye çalışıyorlar.

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, otomobil karşılığı gayrimenkul takaslarının yaygınlaştığını ve bu durumun takas yapmayı düşünenlerin online ilanlara olan ilgisini artırdığını ifade etti.

Gayrimenkul almanın mevsimi var

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ev araba almak isteyen vatandaşlar kendi çözümünü buldu! Ne kredi ne borç… Ödemeler artık böyle yapılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz