1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Batı’nın tutumu, Filistin’deki katliamları önleyemez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Batı’nın tutumu, Filistin’deki katliamları önleyemez”

featured
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni’nde Batı’nın Netanyahu’yu desteklemesine sert tepki gösterdi. Konuşmasında Filistin’deki soykırıma dikkat çeken Erdoğan, İsrail’in uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, konuşmasında Gazze’deki soykırıma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son 229 günde yaşanan acı olayları dile getiren Erdoğan, tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de son asrın en hoyrat soykırımlarından birinin işlendiğini belirtti. Binlerce çocuğun katledildiği, on binlerce kişinin şehit edildiği ve Gazze’nin neredeyse tamamının enkaza döndüğüne dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı’nın Netanyahu’yu desteklemesine de sert tepki gösterdi. Batılı güçlerin, Netanyahu’nun arkasında durduğu sürece Filistin’deki katliamların önüne geçilemeyeceğini savundu. Bu tutumun yeni çatışmalara gebe olduğunu ifade ederek, Batı’yı Filistin’deki zulme karşı net bir tavır almaya çağırdı.

Erdoğan, İsrail’in Gazze’de ve işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği insanlık suçlarının hesabının hukuk önünde sorulması gerektiğini vurguladı. İsrail’in, uluslararası toplum tarafından korunmaya devam ettiğine dikkat çekerek, uluslararası alanda yapılan girişimleri desteklediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Filistinli kardeşlerine destek mesajlarıyla sonlandırdı. Filistin halkının verdiği mücadeleyi ve dik duruşunu takdirle karşıladığını belirten Erdoğan, İsrail’in zulmüne boyun eğmeyen Filistinlilere selam gönderdi. İsrail’in işlediği suçların bir an önce durdurulması ve soykırımcıların adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Batı’nın tutumu, Filistin’deki katliamları önleyemez”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz