1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Eski Google CEO’sundan şok eden yapay zeka açıklaması!

Eski Google CEO’sundan şok eden yapay zeka açıklaması!

featured
service

Yapay zekânın günümüzdeki etkisi şaşırtıcı boyutlara ulaşmış durumda. Herkes artık kendi kişisel yapay zekâ asistanına sahip olma imkanına sahip. Ancak Eric Schmidt’e göre, bugün gördüğümüzün sadece bir kısmı olduğunu belirtiyor. Schmidt’e göre, özellikle ABD ve Çin gibi büyük güçler, yapay zekâyı korumak için büyük çabalar sarf edecekler. Ancak bu korumanın ne zaman ve nasıl gerçekleşeceği hala belirsizliğini koruyor.

Schmidt’in dikkat çektiği bir diğer nokta ise yapay zekânın gelecekte silahlar için kullanılacak olması. Ona göre, yapay zekâ teknolojisi, ilerleyen dönemde son derece özel ve güçlü süper bilgisayarların temel silahı haline gelecek. Ülkeler, bu alanda nükleer enerji tesisleri gibi yatırımlar yapacaklar ve yapay zekâ destekli süper bilgisayarlar, geleceğin orduları tarafından korunacak ve kullanılacak.

Eric Schmidt’in açıklamaları, özellikle ABD ve Çin gibi büyük teknoloji güçlerinin son yıllarda teknoloji alanında ciddi bir yarışa girmiş olmalarının bir yansıması gibi görünüyor. Diğer ülkeler de bu alanda çalışmalarını hızlandırıyorlar. Schmidt’e göre, yapay zekâ en güçlü silahlar arasında yer alacak ve bu durum, uluslararası ilişkilerin ve güvenliğin geleceğinde önemli bir rol oynayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eski Google CEO’sundan şok eden yapay zeka açıklaması!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz