1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çay hasadına Afrikalı akını! Günlük 2.000 TL yevmiyeyi duyan bahçeye koştu: Türkler değil artık onlar çalışıyor

Çay hasadına Afrikalı akını! Günlük 2.000 TL yevmiyeyi duyan bahçeye koştu: Türkler değil artık onlar çalışıyor

featured
service

Sabahın erken saatlerinde çay bahçesinin yolunu tutan Afrika uyruklu işçiler, günlük yevmiye olarak ise en az 2 bin TL alıyor.

Çay hasadı için 3 senedir Trabzon Of’ta bulunan Senegalli Süleyman Akbay, çay sezonunun bitmesinin ardından limanlarda çalıştığını söyleyerek “Artık Ofluyum” dedi:

“Of’ta bir amcamız vardı ilk yılımda. Onların yanında 2 yıl boyunca çalıştım. Bu 3. yılım oldu. İlk yılımda İstanbul’daydım, çay sezonu olunca Trabzon’a geldim. Artık burada yaşıyorum. Çay toplamaya ilk makasla birlikte başlamıştım. Sonra baktım ki herkes motorla kesiyor, ben de gidip motor aldım. Geçen sene Senegal’den arkadaşlarım geldiler. Çay toplamayı onlara ben öğrettim. Yeni gelen arkadaşlarımızda oldu bu yıl. Memleketten alışık olduğumuz için çay bahçelerinde çok zorlanmıyoruz. Sıcak havalarda burada yaşayanlar oturuyorlar ama biz çalışıyoruz. Buraya Senegal’den çay toplamaya gelmek isteyenler oluyor. Maalesef kolay bir şekilde gelemiyorlar. Fiyatlar değişiyor. Ton işi olduğu zaman 5 bin 500 lira oluyor. Günlük en az 1 ton topluyorum. Çay sezonu bittikten sonra da Trabzon’da kalıyorum. Burada limanlarda çalışıyorum. Artık Ofluyum.”

cay-hasadina-senegalli-akini-3.jpg

Yine Senegalli olan ve çay toplayarak para kazanan İsa Bah ise Bu yıl İlk kez çay toplamaya başladım. Süleyman arkadaşımız bana çay toplamayı öğretiyor. Çay toplamak çok güzel. Çay sezonu bittikten sonra yeniden İstanbul’a gideceğim. Fabrikada çalışıyorum. Günde yaklaşık 500 kilo çay kesiyoruz. 3 hafta daha çay toplayacağım. Bende artık Trabzonlu oldum. Bize her yer Trabzon.” Şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çay hasadına Afrikalı akını! Günlük 2.000 TL yevmiyeyi duyan bahçeye koştu: Türkler değil artık onlar çalışıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz