1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Merkez Bankası Başkan Karahan, Arap Bankacılık Zirvesi’nde: “Türk Lirası değer kazanacak”

Merkez Bankası Başkan Karahan, Arap Bankacılık Zirvesi’nde: “Türk Lirası değer kazanacak”

featured
service

Arap Bankacılık Zirvesi’ne katılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, burada bazı açıklamalarda bulundu. Karahan, Türk Lirası’nın süreç içinde reel açıdan değer kazanacağını öngördüklerini dile getirdi. Başkan Karahan, yapılan düzenlemelerin Türk Lirası likiditesinin sterilize edilmesine, Türk Lirası mevduata geçişin teşvik edilmesine ve aşırı kredi büyümesinin önlenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Karahan konuşmasında, “Ülkeler arasında yerel para birimleriyle yapılan ticaret sınırlı ve bu durum ekonomileri şoklara karşı savunmasız bırakıyor. Haziran ayı itibarıyla manşet enflasyonda önemli bir düşüş öngörüyoruz. Sıkı para politikasını sürdüreceğiz. Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında enflasyonun zirveyi göreceğini belirten Merkez Bankası Başkanı Karahan, “Mayıs’ta yüzde 75’leri görecek olan enflasyonun Haziran itibari ile ciddi bir düşüşe geçmesini öngörüyoruz. Aylık bazda düşüş görülecek. Bankacılık sektörü ise dezenflasyon sürecinden en fazla fayda sağlayan sektör olacaktır. Normalleşme devam ettikçe bankaların bilançolarını yönetme konusunda daha çok yük alması gerekecektir. Bankacılık sektöründe Türk Lirası mevduatlarının oranı, 2023 yılının Ağustos ayında yüzde 31 iken yüzde 45’e yükseldi” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Merkez Bankası Başkan Karahan, Arap Bankacılık Zirvesi’nde: “Türk Lirası değer kazanacak”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz