1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dünyanın en güzel zeytinli yemeklerini seçtiler! Türkiye’nin o lezzetleri listede: Bilmeyen çok şey kaçırıyor

Dünyanın en güzel zeytinli yemeklerini seçtiler! Türkiye’nin o lezzetleri listede: Bilmeyen çok şey kaçırıyor

featured
service

1- Pastel de choclo / Şili

İran’ın Gilan eyaletine özgü olan bu lezzet, çekirdeksiz zeytin ve nar pekmezinin birleşiminden oluşmaktadır. Ek malzeme olarak ceviz, sarımsak, kişniş ya da nane gibi taze otlar, nar taneleri ve bolca zeytinyağı kullanılır.

Köy salatası ya da horiatiki olarak da bilinen bu salata, dörde ayrılan domates, dilimlenmiş kırmızı soğan, iri dilimli salatalıktan oluşan Yunanistan ulusal yemeğidir. Bölgesine göre zeytin, yeşil biber, beyaz peynir, kekik, tuz, karabiber ya da zeytinyağı ile limon ya da sirkeden yapılan klasik bir sos olarak da tanımlanabilir.

Tavuk parçaları, zeytin, soğan, havuç, mantar, kekik, defne yaprağı, limon suyu, safran ya da zerdeçal kullanılarak yapılan yemek Cezayir’in geleneksel lezzetlerindendir. Zeytinler beyazlatılıp kurutulurken ayrıca tavuk, soğan ve baharatlar ile de kızartılmaktadır.

Şili empanadaları en yaygın olarak soğan, kıyma, zeytin, kuru üzüm ve haşlanmış yumurta ile doldurulmuş buğday unu hamurundan yapılır. Bu yarım daire biçimli turtalar genellikle fırında pişirilir. Şili empanadaları yıl boyunca hazırlanıp tüketilse de özellikle Eylül ayında düzenlenen Fiestas Patrias sırasında popülerdir.

Genel olarak baget dilimleriyle yapılan bu yemek alternatif olarak salatalık dilimleri, patates dilimleri hatta kimi zaman karpuz dilimleriyle de yapılmaktadır.

Coniglio alla ligure veya Ligurya tarzı kızarmış tavşan, İtalya’nın Liguria bölgesinden bir yemektir. Tavşan eti, ligurya zeytinlerinin tatlı tadı ve çam fıstığının hafif tadı birleşimi gerçekten özel bir yemek yaratıyor.

Limbă cu măsline, dana dili ve zeytine dayalı geleneksel bir Rumen güvecidir. Güveç tipik olarak domates sosu ve çekirdeği çıkarılmış zeytinle pişirilmiş pişmiş dana dili dilimlerinden oluşur. Genellikle limon suyu ve bir avuç taze kıyılmış maydanoz veya frenk soğanı ile tatlandırılır.

Zeytin piyazı Türkiye’ye özgü bir salata türüdür. Genelde yeşil zeytin, doğranmış domates, dilimli yeşil soğan, kıyılmış maydanoz, limon suyu, kırmızı biber gevreği, kekik ve zeytinyağından yapılmaktadır. Malzemeler basitçe karıştırılıp, limon suyu ve zeytinyağı ile tatlandırılır.

Bu yemek, İtalya’nın Marche bölgesindeki Ascoli Piceno kasabasına özgü, yiyenlerde bağımlılık yapan bir atıştırmalık türüdür. Atıştırmalık çekirdeksiz, et dolgulu, panelenmiş ve yağda kızartılmış zeytinlerden oluşur.

Pastel de choclo, Peru, Arjantin ve Bolivya’da popüler olan güvece benzer bir turta türüdür. Kıyma, tavuk, siyah zeytin, soğan, haşlanmış yumurta ve choclo denen taze öğütülmüş mısırdan yapılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyanın en güzel zeytinli yemeklerini seçtiler! Türkiye’nin o lezzetleri listede: Bilmeyen çok şey kaçırıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz