1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kira artışında yeni kural! Yüzde 25 sınır kalkmıştı

Kira artışında yeni kural! Yüzde 25 sınır kalkmıştı

featured
service

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mevcut yüzde 25’lik sınırın devamına gerek olmadığını ve bu yönde bir çalışmanın olmadığını ifade etti. 2 Temmuz’dan itibaren kira artışlarının nasıl belirleneceği, ev sahiplerinin istedikleri oranda zam yapma yetkisine sahip olup olmayacakları, kiracılarını evden çıkarıp çıkaramayacakları gibi sorular gündemde yer alıyor.

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç, kiracıların endişelenmemesi gerektiğini belirterek, hiçbir mülk sahibinin keyfi fiyat belirleyemeyeceğini ve kiracıyı evden çıkaramayacağını vurguladı. Araç ayrıca, ev sahiplerinin kiracılarını tahliye etmeleri durumunda, o evi en az 3 yıl süreyle kiraya veremeyeceklerini söyledi.

Ev sahiplerinin istedikleri oranda kira artışı yapma yetkisi olup olmadığı konusu ise, Araç tarafından açıklığa kavuşturuldu. Eski sisteme dönüleceğini ve ticari kiralamalarda uygulanan TÜFE oranına göre zam yapılacağını ifade etti. Bu durum, mülk sahiplerinin kendi belirledikleri bir kira bedeli üzerinden hareket etmelerini engelleyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kira artışında yeni kural! Yüzde 25 sınır kalkmıştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz