1. Haberler
  2. Hayat
  3. Birçok kişi yılanla karıştırıyor, Tekirdağ’da sahilde görüldü: Meraklı bakışlar arasında dolaştı!

Birçok kişi yılanla karıştırıyor, Tekirdağ’da sahilde görüldü: Meraklı bakışlar arasında dolaştı!

featured
service

Kertenkele ile karşılaşan vatandaşlar, meraklı bakışlar içerisinde oluklu kertenkeleyi izleyerek fotoğrafını çekmeye çalıştı.

Oluklu kertenkele ise meraklı bakışlar arasında sahilde sürünerek bir süre gezindi. Sahilde gezinen oluklu kertenkele bir süre sonra gözlerden kayboldu.

Oluklu kertenkele (Pseudopus apodus), Balkanlar ve Asya’da yaşayan bir sürüngen türüdür. Yılanlara benzeseler de, kulak delikleri ve göz kapakları olmasıyla onlardan ayrılırlar. Oluklu kertenkeleler, gövdelerinin yan taraflarında bulunan ve derin yarıklar gibi görünen oluklar ile de yılanlardan ayırt edilebilirler.

Oluklu kertenkeleler, 150 cm’ye kadar uzayabilen uzun ve ince gövdelere sahiptir. Bacakları yoktur ve pulları pürsüzdür. Renkleri genellikle kahverengi veya gridir, ancak bazı türlerde siyah veya yeşil şeritler de olabilir.

Oluklu kertenkeleler, etçildirler ve böcekler, salyangozlar, kertenkeleler ve yılanlar ile beslenirler. Yumurta bırakarak çoğalırlar ve dişiler yumurtalarını kuluçkaya yatırmazlar.

Oluklu kertenkeleler, ekosistemlerde önemli bir rol oynarlar. Haşereleri kontrol etmeye yardımcı olurlar ve diğer hayvanlar için bir av kaynağıdırlar. Ne yazık ki, oluklu kertenkeleler habitat kaybı ve avlanma nedeniyle birçok bölgede tehdit altındadır.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Birçok kişi yılanla karıştırıyor, Tekirdağ’da sahilde görüldü: Meraklı bakışlar arasında dolaştı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz