1. Haberler
  2. Gündem
  3. E-Devlet üzerinden öğrencilere eğitim ve öğretim yardımı! Ödeme tutarları açıklandı!

E-Devlet üzerinden öğrencilere eğitim ve öğretim yardımı! Ödeme tutarları açıklandı!

featured
service

Devletin başlattığı eğitim ve öğretim yardımı programı, Bakanlık ve SGK iş birliği ile öğrencilere düzenli olarak sunulmaktadır. Her ay yapılan ödemeler, ilköğretimden yükseköğretime kadar geniş bir öğrenci kitlesini kapsamaktadır. Öğrenciler, e-devlet üzerinden kolayca yardım talebinde bulunabilirler.

E-devlet üzerinden yapılan başvurularla ilgili ödeme miktarları, öğrenim seviyelerine göre farklılık göstermektedir. İlköğretim 1. ve 8. sınıf öğrencileri için 7.646,94 TL, ortaöğretim öğrencileri için 11.470,41 TL ve yükseköğretim öğrencileri için 15.293,88 TL ödeme yapılmaktadır.

Öğrenimi devam eden, kamu görevlileri, güvenlik korucuları, harp malulleri, terör nedeniyle ödenen aylıklara hak kazananlar ve vefat edenlerin çocukları, eğitim ve öğretim yardımından faydalanabilirler.

E-devlet üzerinden eğitim ve öğretim yardımı talebinde bulunmak isteyenler, türkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Sosyal Güvenlik Kurumu kategorisine geçmelidir. Ardından “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünden başvurularını yapabilirler.

Devletin eğitim ve öğretim yardımı programı, öğrencilere maddi destek sağlayarak eğitim hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. E-devlet üzerinden yapılan başvurularla öğrencilere düzenli olarak ödemeler yapılmakta, bu sayede ailelerin ve öğrencilerin maddi açıdan rahatlaması hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
E-Devlet üzerinden öğrencilere eğitim ve öğretim yardımı! Ödeme tutarları açıklandı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz