1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gören inanamadı! Avrupa’nın en büyüğü Türkiye’de ortaya çıktı! Van Gogh’un eserine bile konu olmuştu… Dehşet büyüklükte

Gören inanamadı! Avrupa’nın en büyüğü Türkiye’de ortaya çıktı! Van Gogh’un eserine bile konu olmuştu… Dehşet büyüklükte

featured
service

Trabzon’dan Budak köyündeki dedelerinin yanına ziyarete giden 300 Kardeşler Asya, Ayla ve Kutay Yiğit, mahallede oyun oynarken gördükleri inanılmaz büyüklükteki kelebek türü ile şaşkına döndü. Avrupa’nın en büyüğü olarak bilinen tavus kelebeğini eve getiren çocuklar hemen ailesine gösterdi.

Bölgede görülen kelebek türlerine göre çok çok daha büyük olan bu kelebek türü boyutları ile oldukça merak uyandırıyor. Kelebeğin zarar görebileceğini düşünen aile biraz vakit geçirdikten sonra kelebeği doğal yaşamına geri bıraktı.

Aile bireylerinin internetten biraz araştırma yapması ile birlikte tavus kelebeğinin Van Gogh tablolarında bile yer aldığını fark etti. Avrupa’nın en büyük kelebek türü olarak bilinen tavus kelebeği 15-18 santimetre büyüklüğüne ulaşıyor.

tavus-kelebegi-van-gogh.jpg

Türkiye’de hemen her yerde görülebilecek bu kelebek türü güve olan, daha çok meyve ağaçlarının bulunduğu bölgelerde yaygın olarak görülen bir tür olarak karşımıza çıkmaktadır. Kanatlarını açtığını arasındaki genişlik 15 – 18 metreye ulaşan bu kelebek görüntüsü ile herkesi büyülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gören inanamadı! Avrupa’nın en büyüğü Türkiye’de ortaya çıktı! Van Gogh’un eserine bile konu olmuştu… Dehşet büyüklükte
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz