1. Haberler
  2. Gündem
  3. Başkent Ankara’ da sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji Ankaralılara kırmızı alarm veriyor! İşte 28 Mayıs 2024 Ankara hava durumu…

Başkent Ankara’ da sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji Ankaralılara kırmızı alarm veriyor! İşte 28 Mayıs 2024 Ankara hava durumu…

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, başkent Ankara yarın kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına girecek. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Yapılan son tahminlere göre, 28 Mayıs Salı günü Ankara’da hava durumu oldukça değişken olacak. Gün içinde gökyüzü kara bulutlarla kaplanacak ve zaman zaman şiddetli sağanak yağış görülecek. Gök gürültülü sağanak yağışların özellikle öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması bekleniyor.

Günün en düşük sıcaklığı sabah erken saatlerde 8 derece olarak ölçülecek. Öğle saatlerine doğru hava sıcaklığı artarak 24 dereceye ulaşacak. Ancak, yağışlarla birlikte sıcaklıkta ani düşüşler yaşanabilir. Bu nedenle, özellikle sabah saatlerinde dışarı çıkacak olan vatandaşların yanlarına bir şemsiye ve hava koşullarına uygun giysiler almaları tavsiye ediliyor.

Kuvvetli sağanak yağışlar ve gök gürültüsü, trafikte aksamalara neden olabilir. Yol koşullarının ıslak ve kaygan olabileceği göz önünde bulundurularak, sürücülerin daha dikkatli olması ve hız limitlerine uyması önemle vurgulanıyor. Ayrıca, ani su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle açık alanlarda ve su kenarlarında bulunacak vatandaşların, yıldırım düşmesi tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ani sel ve su baskınları riski bulunan bölgelerde yaşayan vatandaşların da gerekli önlemleri almaları gerektiği hatırlatıldı.

Son olarak, hava koşullarının gün içinde sık sık değişebileceği ve ani hava olaylarının yaşanabileceği göz önünde bulundurularak, vatandaşların meteorolojik uyarıları yakından takip etmeleri tavsiye ediliyor.

Ankara’da yarın etkili olacak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışın, hem gündelik yaşamı hem de trafiği etkilemesi bekleniyor. Bu nedenle, hem şehir merkezinde hem de kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların hazırlıklı olması ve gerekli tedbirleri alması büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkent Ankara’ da sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji Ankaralılara kırmızı alarm veriyor! İşte 28 Mayıs 2024 Ankara hava durumu…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz