1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de o iller beşik gibi sallanacak! Japon deprem uzmanı o bölgeleri uyardı: Dua etmek yerine bunu yapın

Türkiye’de o iller beşik gibi sallanacak! Japon deprem uzmanı o bölgeleri uyardı: Dua etmek yerine bunu yapın

featured
service

Siirt Üniversitesi’nde önemli açıklamalarda bulunan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Siirt’in 1. derece deprem bölgesinde yer aldığını belirterek kentte 7’den büyük depremin yaşanmayacağını söyledi. Siirt’te deprem beklenmediğini dile getiren Moriwaki, Batı Anadolu üzerinde uzun zamandır deprem olmadığını işaret etti.

Türkiye’de deprem yaşanabilecek bölgeler hakkındaki detayları paylaş Moriwaki, Hatay depreminin ardından Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem riskinin yüksek olduğunu söyledi. Siirt’in hem 1 hem de 2 deprem bölgesi kuşağında yer aldığının altını çizen uzman isim, 1800’lü yıllarda Siirt’te 6 şiddetinde deprem olduğunu belirtti. 2021 ve 2023 yılında yeniden deprem olduğunu ifade eden Moriwaki,7 şiddetinde bir deprem beklentisi olmadığını vurguladı. Hatay’da meydana gelen depremin ardından fay hattının rahatladığının altını çizen Moriwaki, “ Sizler deprem esnasında dua ediyorsunuz. Fakat önceden depreme dayanıklı ve düzgün yapılar inşa etmelisiniz. Çünkü dürüst ve düzgün yapılar olsa binalar çökmeyecek. Türkiye’de olan fay hattı Japonya ile aynı. Türkiye’de bizler gibi sağlam ve düzgün yapılar yapması lazım” açıklamalarında bulundu.

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Moriwaki, depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerektiğini aktarırken denetimin de eksiksiz bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Türkiye’de deprem yaşanabilecek illeri işaret eden Moriwaki, Japonya’da en az ayda bir kez deprem tatbikatı yapıldığını vurguladı. Türkiye’de bunun senede bir yapılmasının doğru olmadığına ifade eden uzman isim sürekli tekrarlayıcı olması gerektiğinin altını çizdi. Siirt kültürünü çok beğendiğine dile getiren uzman isim fıstık ve balı Japonya’ya götürmek istediğini de söyledi. Moriwaki, “Fıstığı çok severim her zaman yerim. Sabah kahvaltıda mutlaka bal yerim. Dün dolma yedim ve çok beğendim. Yumurta kabuğunun içinde ki dolmada çok lezzetliydi” dedi. Türkiye’deki fay hatlarının doğudan batıya doğru harekete geçtiğini dile getiren Moriwaki, şehirler için önlem çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de o iller beşik gibi sallanacak! Japon deprem uzmanı o bölgeleri uyardı: Dua etmek yerine bunu yapın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz