1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeni dönem başlıyor: Kamu çalışanlarının çalışma ve izin süreçleri değişiyor!

Yeni dönem başlıyor: Kamu çalışanlarının çalışma ve izin süreçleri değişiyor!

featured
service

Artık zorunlu olmadıkça kamu personeline nöbet ve fazla mesai yaptırılmayacak. Bu adım, çalışanların iş ve özel hayat dengesini korumak adına önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Ayrıca, fazla mesai yapılması durumunda çalışanlara ücret yerine serbest zaman verilmesi planlanıyor, böylece çalışanların daha esnek bir çalışma düzenine sahip olmaları hedefleniyor.

Kamu işçilerinin yıllık izinleri artık ilgili yıl içinde kullanılacak. Daha önce kullanılmayan izinler ise belirlenen bir süre içinde kullandırılacak. Bu düzenleme, izinlerin daha dengeli bir şekilde kullanılmasını sağlayarak çalışanların dinlenme ve tatil haklarına daha etkin bir şekilde erişmelerini amaçlıyor.

Personel servisleriyle ilgili yapılan düzenlemeler de dikkat çekiyor. Toplu taşıma olan bölgelerde personel servisleri sonlandırılacak ve hizmet alımı yoluyla sağlanan servisler mevcut sözleşme bitimine kadar devam edecek. Bu adım, taşıma maliyetlerinin azaltılması ve kaynakların daha etkin kullanılması amacıyla atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni dönem başlıyor: Kamu çalışanlarının çalışma ve izin süreçleri değişiyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz