1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yurt dışında görüp Çorum’da yaptı! Türkiye’nin her yerinden sipariş yağıyor, yurt dışından da talepler gelmeye başladı

Yurt dışında görüp Çorum’da yaptı! Türkiye’nin her yerinden sipariş yağıyor, yurt dışından da talepler gelmeye başladı

featured
service

Firmanın diğer ortağı Erge Başaranhıncal, kuş yuvalı kiremitleri ticari bir ürün olarak değil, insani bir görev olarak gördüklerini belirtti. Başaranhıncal, “Burada amacımız ticaret değil, tamamen kuşları düşünüp, insancıl bir düşünceyle kuşların rahat etmesini sağlamak. ‘Osmanlı döneminde atalarımız, yüzyıllar önce bunu düşünmüş ve yapmış. Biz neden yapmayalım?’ diye düşündük ve günümüz şartlarında kullandığımız kiremidin üstüne yuva yaparak böyle bir ürün çıkardık.” dedi.

Başaranhıncal, kiremidin sağlıklı bir yapı malzemesi olduğuna dikkat çekerek, “Kiremidin özü topraktır. Toprak sağlık ve hayat demektir. Biz de bu hayatın üzerine bir hayat daha ekleyerek kuşlarımıza yuva yapmaya çalıştık.” ifadesini kullandı.

Kuş yuvalı kiremitlerin yurt dışından da talep gördüğünü belirten Başaranhıncal, “Bu ürünü şimdiye kadar Almanya ve Avusturya’ya ihraç ettik. Numune gönderdiğimiz iki ülkeden de dönüş bekliyoruz. Ayrıca gurbetçilerimiz de kuş yuvalı kiremitlerden çok sayıda alıp yaşadığı ülkeye götürdü.” bilgisini paylaştı.

Türkiye’de de geniş bir kullanım alanı bulan bu ürünlerin Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, İstanbul, Edirne, Kars, Eskişehir ve Samsun gibi illere gönderildiğini belirten Başaranhıncal, “Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlardan ürünü görüp bizi arayan insanlar sipariş veriyorlar.” dedi.

kus-evi-1.jpeg

Başaranhıncal, aldıkları geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu vurgulayarak,“İnsanlar alıp kullanmaya başladıktan sonra bizi arayıp teşekkür ediyor. Bazıları da ürünü almasa bile bizi arayıp insani yaklaşımımızdan ötürü teşekkür ediyor. Sosyal medyadan görüp bizi arayan sayısı çok fazla. Bu şekilde geri dönüşler bizi mutlu ve motive ediyor.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yurt dışında görüp Çorum’da yaptı! Türkiye’nin her yerinden sipariş yağıyor, yurt dışından da talepler gelmeye başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz