1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ünlü elektrikli araç firması iflas için hazırlanıyor! Borsa yatırımcılarını uyardı

Ünlü elektrikli araç firması iflas için hazırlanıyor! Borsa yatırımcılarını uyardı

featured
service

Kasım ayında Faraday Future, 2024 yılında yaklaşık 1.000 araç üretmeyi planladığını duyurmuştu. Ancak, şirket büyümeyi desteklemek için ek stratejik yatırımcılar aradığını ve finansmana olan bağımlılığını azaltmak amacıyla ekipman ve fikri mülkiyet teminatlı finansman arayışına girdiğini açıkladı. Faraday Future, bu hedefleri gerçekleştirebilmek için yeni yatırımcılarla işbirliği yapmayı planlıyor.

Faraday Future, Mart 31’de sona eren çeyreklik raporunu zamanında dosyalayamadığı için hisselerinin borsadan çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Nasdaq kuralları uyarınca bu durum, şirketin listeden çıkarılmasına yol açabilir. Bu gelişme, şirketin finansal zorluklarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Faraday Future's FF91 launch: A stumbling start for the new king of electric cars

Yüksek faiz oranları ve artan enflasyon, elektrikli araç sektöründe talep düşüşüne neden oldu. Faraday Future da bu durumdan etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Şirket, nakit sıkıntısı ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. 31 Aralık 2022’de 17 milyon dolar olan nakit bakiyesi, 23 Mayıs 2023 itibariyle 5 milyon dolara düştü. Bu durum, şirketin finansal açıdan ciddi sıkıntılar yaşadığını ortaya koyuyor.

faraday.jpg

2014 yılında kurulan Faraday Future, elektrikli araç geliştirmeye odaklanan bir Amerikan startup teknoloji şirketidir. Merkezi Los Angeles, California’da bulunan şirket, 2023 yılında araç üretimine başladı ve bu araçları Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de pazarlamaya başladı. Şirket, elektrikli araç teknolojisini geliştirmeye ve ortak bir akıllı mobilite ekosistemi yaratmaya odaklanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ünlü elektrikli araç firması iflas için hazırlanıyor! Borsa yatırımcılarını uyardı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz