1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eşi ve kızından Tayfun Kahraman’a ziyaret: Umarım biz bu zulmü çeken son aile oluruz

Eşi ve kızından Tayfun Kahraman’a ziyaret: Umarım biz bu zulmü çeken son aile oluruz

featured
service

Kahraman, kızı Vera ile birlkte Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde eşini ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, ”Tayfun’un evde değil de burada olması için bir tane somut delil, gerekçe bize sunulmadı. 25 aydır bu zulmü yaşıyoruz Vera’yla beraber” dedi. Vera Kahraman da babasına, “Seni seviyorum” diye seslendi.

Gezi Direnişi’nin 11’inci yıl dönümüne de denk gelen ziyaretin ardından konuşan Kahraman şunları söyledi:

”Gezi Parkı’nın park olarak kalmasını isteyen 10 milyon kişi, aslında bütün farklılıklarını, kimliklerini bir tarafa bırakıp bu ülkede bir doğru etrafında birleşebildiğini gösterdi bize. Bunun çok kıymetli olduğunu ve Türkiye tarihinde de yerinin çok büyük olduğunu düşünüyorum. Farklılıklarımızdan bağımsız olarak bir doğru etrafında birleşebilmemiz bizim için en önemli şey. Şu anda yaşadığımız bu adaletsizlik çevresinde de aynı şeyi görüyoruz aslında.

Tam 25 aydır her gün buraya geliyoruz ve her kesimden insan, aynı şekilde bize destek oluyor; bu adaletsizliği, bu hukuksuzluğu beraber aşmamız için bize destek ve dayanışma gösteriyor, mücadelemize katkı katıyor. Bu da aslında farklılıklarımızdan bağımsız olarak bir doğru etrafında birleşebildiğimizde ne kadar güzel olduğumuzu gösteriyor.”

“Tabii bu haftaki görüşmenin en özel anlamı bizim için Gezi’nin yıl dönümü” diyen Meriç Demir Kahraman, sözlerine şöyle devam etti:

“Onun mesajlarını yayınladık. Bugün yine Makine Mühendisleri Odası’ndaki toplantıya da mesajını yolladı Tayfun. Gezi Parkı’nın park olarak kaldığı gerçeği bizim için en mühim olan şey çünkü zaten bizim tek talebimiz vardı, Gezi Parkı’nın park olarak kalması ama bir başka şey de Vera’nın yarın okuldan mezuniyeti var. Bugün Vera, mezuniyet gösterisini aslında babasına Silivri’de yaptı. Tayfun’un morali, umudu yerinde. Uzun zamandır adaleti bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi’nde bizim başvurumuz ekim ayından beri. En kısa zamanda adaletin yerine gelmesini bekliyoruz. Biz 25 aydır her cuma günü buraya geliyoruz ve bu 110’uncu gelişimiz.”

Bugüne dek eşi ile 75 kapalı, 35 açık görüş yaptıklarını ve kızları Vera’nın da her seferinde kendisiyle geldiğini belirten Meriç Demir Kahraman, “Çünkü bir baba ve kızın bu kadar adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde haftada bir gün, bir saat -ki bugün yine kapalı görüşümüzdü- kapalı cam ardından telefonla görüşmesi kadar bu ülkede başka acı, bir sürü acı var. Ama bunun da çok büyük bir acı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Meriç Demir Kahraman, artık adaletle ilgili olarak mücadele etmek istemediklerini belirterek “Adalet bu ülkede bir insan hakkı olarak, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hakkı olarak, hepimizin sahip olması gereken şey. Biz yıllardır adalet mücadelesi veriyoruz. 25 aydır aynı şeyi soruyoruz. Tayfun’un evde değil de burada olması için bir tane somut delil, gerekçe bize sunulmadı. 25 aydır bu zulmü yaşıyoruz Vera’yla beraber” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eşi ve kızından Tayfun Kahraman’a ziyaret: Umarım biz bu zulmü çeken son aile oluruz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz