1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzin vermeyen yolcu uçağa alınmayacak: Uçak yolculuğu yapanlar dikkat! Havalimanlarında yeni dönem başlıyor

İzin vermeyen yolcu uçağa alınmayacak: Uçak yolculuğu yapanlar dikkat! Havalimanlarında yeni dönem başlıyor

featured
service

AK Parti, havalimanlarında güvenliği artırmak amacıyla yeni bir kanun teklifi sundu. Teklife göre, teknik cihazlarla yapılan aramaların yetersiz kaldığı durumlarda yolcular ve eşyaları elle aranacak. Elle aramayı kabul etmeyen yolcular uçağa alınmayacak. Uçuş sırasında tehlikeli eylemler gerçekleştirenlere ise 500 bin liraya kadar para cezası uygulanacak.

Teklifte yer alan düzenlemeler arasında, havalimanı girişinde tüm yolcuların cihazla aranması, cihazla yapılan aramanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılması ve bu aramayı kabul etmeyen yolcuların uçağa alınmaması yer alıyor. Ayrıca, uçakta izinsiz yayın yapmak, telefon kullanmak gibi eylemler için para cezası artırılıyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, düzenlemelerin amacının toplumun hayat kalitesini yükseltmek ve ülke kalkınmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Güler, havacılık güvenliğinin ihlal edilmemesi için yolcuların ve eşyalarının teknik cihazlarla ve gerektiğinde elle aranabileceğini ifade etti.

Yeni düzenlemelerle havalimanlarında ve uçuş sırasında güvenlik önlemlerinin artırılması hedefleniyor. Bu sayede hem yolcu güvenliği sağlanacak hem de olası tehlikeler en aza indirilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzin vermeyen yolcu uçağa alınmayacak: Uçak yolculuğu yapanlar dikkat! Havalimanlarında yeni dönem başlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz