1. Haberler
  2. Hayat
  3. Yumurta böyle kokuyorsa sakın almayın! Taze olup olmadığını anlamak meğer bu kadar kolaymış

Yumurta böyle kokuyorsa sakın almayın! Taze olup olmadığını anlamak meğer bu kadar kolaymış

featured
service

Yumurtanın tazeliğini kontrol etmenin yollarından birisi kokusuna bakmak olabilir. Maloberti’ye göre bu yolu şu şekilde deneyebilirsiniz: Yumurtayı beyaz bir tabağa kırın ve sarısının bozulmamasına dikkat edin.

Taze yumurtaların neredeyse hiç fark edilmeyen hafif bir kokusu vardır, yani yumurtanızdan hoş olmayan bir koku yayılıyorsa bozuktur ve tüketmemeniz gerekir.

Yumurta tazeliğini belirlemek için görsel inceleme yöntemi kullanılabilir. Bir yumurtayı kırmadan önce kabuğunu herhangi bir çatlak, sümüksü madde veya toz kalıntısı olup olmadığına dair dikkatlice inceleyin.

Eğer bir soruna rastlarsanız bu durum, bakteriyel büyümeyi veya yumurtanın bir şekilde tehlikeye girdiğini gösterebilir.

Bu uygulamalı test yöntemlerinin yanı sıra, diğer bir yol son kullanma tarihi kontrolüdür. Çoğu yumurta, üzerinde yazan tarihten kısa bir süre sonrasına kadar taze kalabilse de bu yöntemi tek başına kullanmamak daha iyi olabilir. Bu yüzden diğer yöntemlerle birlikte uygulamak daha güvenlidir.

Habertürk’te yer alan habere göre, bir yumurtanın bozulduğunun açık işaretlerinden biri de sümüksü yapının oluşmasıdır. Maloberti’ye göre, sümüksü bir his bakteri üremesine işaret edebilir ve rengi ne olursa olsun, elinizde çıkan tozlu lekeler küf belirtisi olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yumurta böyle kokuyorsa sakın almayın! Taze olup olmadığını anlamak meğer bu kadar kolaymış
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz