1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tarladan 50 markette 100 liradan gidiyor! Gaziantep’te bereketli hasat başladı, bu yıl 30 bin rekolte bekleniyor

Tarladan 50 markette 100 liradan gidiyor! Gaziantep’te bereketli hasat başladı, bu yıl 30 bin rekolte bekleniyor

featured
service

Araban’da, 20 bin dönüm alanda ekilen aroması ve uzun ömürlü oluşu ile tercih edilen sarımsakta bu yıl 30 bin ton rekolte bekleniyor. Eylül ayında ekimi yapılan, mayıs ayı sonunda başlayıp 2 ay süren sarımsak hasadında, Gaziantep ve çevre illerden gelen 8 bin tarım işçisi istihdam ediliyor.

Sabahın erken saatlerinde işe koyulan işçiler, önce tarladan sarımsakları topluyor sonra ürünleri küme halinde bir araya getiriyor. Daha sonra saplarını keserek kasalara topluyorlar. Tarım işçileri, topladıkları sarımsak kilosuna göre günlük 500 ile 1200 TL arasında kazanç elde ediyor.

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, bölge ekonomisine önemli katkı sağlayan sarımsağın tarladan ucuz alındığını ancak üreticiye yüzde yüz farkla ulaştığını söyledi. Şu anda sarımsağın tarlada 45 ile 50 liradan alıcı bulduğunu belirten Altun, tüketicinin ise ürünü marketlerden 100 TL’den alabildiğini ifade etti.

yeni-proje-14.jpg

Altun, aracıların çiftçiden aldığı sarımsağı iki kat farkla tüketiciye ulaştırdığını, bunun önüne geçmek için kooperatif kurduklarını ve doğrudan tüketiciye ulaştırmayı amaçladıklarını kaydetti. Hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak adına kooperatif kurduklarını ve aracı sistemini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten Altun, “Bu yıl hasadımız geçen yıla göre daha iyi. Hem rekoltemiz yüksek hem de geçen yıla göre fiyatlarımız iyi. Ancak, üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkı yüzde 100 civarında.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarladan 50 markette 100 liradan gidiyor! Gaziantep’te bereketli hasat başladı, bu yıl 30 bin rekolte bekleniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz