1. Haberler
  2. Gündem
  3. Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin yok

Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin yok

featured
service

Karahan, enflasyona ilişkin değerlendirmesinde “Enflasyon görünümünde kalıcı bozulmaya izin yok. Temel amaç fiyat istikrarında süreklilik.” ifadelerini kullandı ve “Enflasyonun 2024 yıl sonunda yüzde 38’e gerileyeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Küresel enflasyonun hedeflerin üzerinde seyretmeye devam ettiğini belirten Karahan, “Merkez bankaları parasal sıkılığı korumaktadır. Son dönemde gelişmekte olan ülkelere portföy hareketleri dalgalı bir seyir izlemektedir. Yılın ilk çeyreğinde hem iç talep hem de net ihracat büyümeye pozitif katkı vermiştir. Yurt içi talepte direnç sürerken bazı normalleşme işaretleri mevcuttur. Arz koşulları talep koşullarına kıyasla daha ılımlı bir seyir izlemektedir.” dedi.

Likidite gelişmelerini yakından takip ederek, stabilizasyon araçlarını etkin bir şekilde kullanacaklarını belirten Karahan, “Piyasadan ilave 550 milyar TL olmak üzere toplam 1,5 trilyon TL’den fazla likidite çektik” şeklinde konuştu.

Konut fiyatlarını da değerlendiren Karahan, “Konut fiyatlarındaki yavaşlamanın, ilerleyen dönemde gecikmeli olarak kira artışını sınırlayabileceğini değerlendiriyoruz.” dedi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon mesajı: Kalıcı bozulmaya izin yok
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz