1. Haberler
  2. Gündem
  3. 373 kilo kokain Gemlik Limanı’na getirilmişti: Kolombiyalı kartelin rotası deşifre oldu

373 kilo kokain Gemlik Limanı’na getirilmişti: Kolombiyalı kartelin rotası deşifre oldu

featured
service

Polis ekipleri, Kolombiya’dan deniz yoluyla gönderilen kokainin ABD ve Avrupa üzerinden Türkiye’ye getirilmeye çalışıldığını tespit etti. Gemlik Limanı’na indirilen kokainin izini süren ekipler, yüklü miktardaki uyuşturucunun Kolombiya merkezli bir kartel tarafından organize edildiğini belirledi. Gemilerle sevkiyatı yapılan kokain, İtalya üzerinden Türkiye’ye ulaşarak Gemlik Limanı’na indirildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, elde edilen istihbarat doğrultusunda operasyon için Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından izin aldı. Kartelin bir üyesinin sevkiyat organizasyonu için Türkiye’ye geleceği bilgisine ulaşan polis, bu kişinin yurda geliş yolunu ve zamanını tespit etmek için titiz bir çalışma yürüttü. Şüphelilerin hareketlerini dron destekli izleyen ekipler, şebekenin teknik ve fiziki takip konusunda son derece dikkatli olduğunu belirledi.

9413058.jpg

Şüphelilerin ilk olarak mobiletle başladıkları günlük yaşamlarına ticari taksi ile devam ettiklerini tespit eden polis, daha sonra ise çalışma yöntemlerini başka kişiler adına kiraladıkları araçlarla sürdürdüklerini tespit etti. Emniyet ekipleri uyuşturucu kaçakçılarının, hedef noktaya giderken de polis takibinde olup olmadıklarını test etmek için hem otoyolda sık sık araç değiştirdiklerini, hem de aynı yoldan ortalama 5 kez geçtiklerini deşifre etti.

Polis, şüphelilerin farklı kişiler adına kiraladıkları araçlarla hareket ettiklerini ve İstanbul’da farklı bir isim adına ev kiraladıklarını tespit etti. Bu evin kartelin “karargah” olarak kullandığı ortaya çıktı ve ev gece gündüz izlemeye alındı.

Kolombiyalı kartelin bir üyesinin buraya yerleştiği tespit edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
373 kilo kokain Gemlik Limanı’na getirilmişti: Kolombiyalı kartelin rotası deşifre oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz