1. Haberler
  2. Gündem
  3. Köylerde toplanıyor yurt dışına tonlarca satılıyor! Rusya, Balkan, Arap… Tezgahta 70 TL’den poşete giriyor

Köylerde toplanıyor yurt dışına tonlarca satılıyor! Rusya, Balkan, Arap… Tezgahta 70 TL’den poşete giriyor

featured
service

Kalitesine göre kilosu 50-70 TL arasında değişen fiyatlardan alıcıya ulaşan kirazlar, iç piyasanın dışında Rusya, Bulgaristan, Romanya gibi Balkan ülkeleri ve Arap ülkelerine de ihraç ediliyor.

45 gün süren hasat ile iş imkanı bulan köylüler de bu durumdan memnun. Üretici Bedir Uzlar, köylerinde turfanda kiraz üretimine 15 yıl önce başladıklarını ve bunun köylerine ekonomik olarak büyük katkı sağladığını söyleyerek, “Daha önce burada nar, şeftali gibi ürünler yetişiyordu. Ancak turfanda kiraz üretimi, çok güzel bir gelir ve pazar sağladı” dedi.

Erdemli’ye bağlı Koramşalı köyünde günde 500 kişiyi bulan bir ekibin çalışabileceği ortama sahip olduklarını söyleyen Uzlar, kirazlarının kalitesine göre değer bulduğunu ve Ankara, İstanbul, Erzurum, Bursa gibi illere de yolladığını aktardı.

Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara da hasada katılarak bol ve bereketli kazançlar dileyerek “Koramşalı köyümüzde yılın ilk kiraz hasadındayız. Kiraz, Koramşalı’mızın simge meyvelerinden biri oldu. İlçe ve köy ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor, aynı zamanda iş imkanı yaratıyor. Koramşalı kirazımız kalitesiyle ünlü ve Balkanlara, Rusya’ya, Arap ülkelerine ihraç ediliyor. Burası artık kiraz diyarı” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Köylerde toplanıyor yurt dışına tonlarca satılıyor! Rusya, Balkan, Arap… Tezgahta 70 TL’den poşete giriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz