1. Haberler
  2. Gündem
  3. Korkutan uyarı: İstanbul depreminin fragmanını yaşıyoruz

Korkutan uyarı: İstanbul depreminin fragmanını yaşıyoruz

featured
service

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul’da 2030 yılına kadar 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin olma olasılığının yüzde 64 olduğunu belirtti. “Uzmanlar yıllardır uyarıyor; 2030 yılına kadar 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin olma riski yüzde 64! 6 Şubat depreminin yaraları henüz sarılmamışken, her an gerçekleşebilecek ve tüm ülkeyi etkileyecek bir felaketle burun burunayız” ifadelerini kullandı.

Gamze Akkuş İlgezdi

Dr. Akkuş İlgezdi, deprem olmadan bile yıkılma tehlikesi taşıyan binaların varlığına dikkat çekti. İstanbul’da 2-3 bin binanın bu durumda olduğunu belirterek, “Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası vatandaşlar binalarıyla ilgili tarama testleri yaptırdı ve sonuçlar tüyler ürpertici. İncelenen 35 bin binadan, 7 bin 378’i ağır hasarlı, 10 bin 1’i yüksek riskli yapı olarak belirlendi. Yıkılma tehlikesi olan konut sayısı ise 1.3 milyon. Deniz kumundan yapılmış, yapım aşamasında denetimden geçmemiş ve adeta kibrit çöpünden yapılmış evler var. Evlerimiz yuva olmalı, mezar değil” dedi.

İstanbul’un depreme hazır olmadığını vurgulayan Dr. Akkuş İlgezdi, “İstanbul depreme hazır değil. AKP iktidarı, hazırlık, denetim ve önleyici çalışmalar gibi kavramlardan uzak çünkü bu faaliyetler onların cebini dolduracak işler değil. Ülke olarak depreme hazır değiliz, deprem bilincimiz yok ve deprem sonrası uygulanacak bir programımız bile yok. Bunu 6 Şubat depreminde maalesef gördük. İstanbul’daki 600 bin riskli yapı stokunun yüzde doksanı yıllardır yenilenmedi. Güçlendirilmesi gereken binalar ekonomik koşullar nedeniyle güçlendirilemiyor, insanlarımız karnını zor doyuruyor ama iktidarın gözü ve kulağı kapalı” diye konuştu.

İstanbul’da 2001 yılında 512 olarak belirlenen acil çıkış yollarının çoğunun otopark olarak kullanıldığını belirten Dr. Akkuş İlgezdi, “Doğaya karşı betonlaşmanın bedelini canlarımızı kaybederek ödememek için bir an önce harekete geçilmesi gerek” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Korkutan uyarı: İstanbul depreminin fragmanını yaşıyoruz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz