1. Haberler
  2. Gündem
  3. Esnek çalışma saatlerinde ilk adım! Vedat Işıkhan’dan tarihi açıkladı: Çalışma düzeni değişiyor

Esnek çalışma saatlerinde ilk adım! Vedat Işıkhan’dan tarihi açıkladı: Çalışma düzeni değişiyor

featured
service

Esnek çalışma modeli ile ilgili ikinci Bir açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısının ardından çalışma sistemine önümüzdeki günlerde başlanacağını müjdeledi. Konunun Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme getirileceğini belirten Işıkhan, detayları aktardı.

“İş-Pozitif Projemiz” kapsamında kadınların istihdamının artmasının hedeflendiğini söyleyen Işıkhan, Emine Erdoğan’ın öncülüğünü yaptığı 9 Şubat’ta hayata geçirilen iş pozitif programı kapsamında şimdiye kadar 263.162 kadına istihdam sağlandığını belirtti. Rakamların daha da artacağını belirten Bakan Işıkhan, şu sözleri dile getirdi:

“Biz bununla da yetinmiyoruz, gençler ve engelliler için de benzer projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca yine Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla 2021 hayata geçirdiğimiz Kayıtlı Kadın İstihdamının desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde 4 bin kadın işverene, iş yerlerinde ilave olarak işe aldıkları 4 bin kadın çalışandan dolayı 25 ayda toplamda 635,9 milyon lira ödeme yaptık.”

memur-kadin-calisan.jpg

Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında 12246 kişinin başvuru yaptığını dile getiren Işıkhan, proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir’de 0-24 aylık çocuğu bulunan çalışan annelerin başvuruda bulunabileceğini aktardı. Ödemelerin annelere yapılacağını belirten Vedat Işıkhan, bakıcıya ayrı bir ödeme yapılmayacağına değindi. Bütçesi 15,3 milyon avro olan proje ile 12 ay boyunca aylık ortalama 7.000 kadının yani 3.500 anne ve 3.500 bakıcının kayıtlı istihdamına destek sağlanacağı belirtildi. Proje ile birlikte aylık her bir çalışan anne için 325 Euro destek verilmesi planlandı. Proje kapsamında teşvik ödemeleri Ağustos 2024 itibarıyla başlamakla birlikte 12 ay boyunca devam edecek. 25 Ekim 2025 tarihinde projenin kapanışı tamamlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Esnek çalışma saatlerinde ilk adım! Vedat Işıkhan’dan tarihi açıkladı: Çalışma düzeni değişiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz