1. Haberler
  2. Gündem
  3. 21 kişiye mezar olan Kırçuval Oteli davası yarın başlıyor! Zeliha Ağırbaş: “Aileler olarak bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz”

21 kişiye mezar olan Kırçuval Oteli davası yarın başlıyor! Zeliha Ağırbaş: “Aileler olarak bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz”

featured
service

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede sanıklar dönemin Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval’ın yanı sıra H.D., S.Y., F.A., İ.Y., S.K., F.P., A.M.P., M.H.B., M.B. ve A.Y.’in “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak” suçundan iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Öte yandan Kırçuval Otel’ine imalat yönünden onay veren belediye yapı kontrol birimindeki kamu görevlileri hakkında dosya tefrik edildi, soruşturma devam ediyor.

“ASLİ VE TALİ KUSURLULAR TESPİT EDİLDİ”

Duruşma öncesi, Kırçuval Otel’de yaşamını yitiren milli voleybolcu Mehmet Can Ağırbaş’ın annesi Zeliha Ağırbaş ve ailelerin avukatı Çağrı Sarıoğlu, ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden beklenen bilirkişi ek raporunun dosyaya geldiğini söyleyen avukat Çağrı Sarıoğlu, “Bilirkişi ek raporuna göre yapım sorumlusu müteahhit, teknik uygulama sorumlusu, fenni mesul, şantiye şefi yani kaba inşaatta görev alanlar ve belediyenin ilgili birimindeki yapı ruhsatlarında proje kontrollerinden sorumlu kişiler asli kusurlu olarak, belediye yapı kontrol birimi ise tali kusurlu olarak tespit edilmiştir” dedi.

“5 KOLONUN AKIBETİ BİLİNMEMEKTEDİR”

Avukat Sarıoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Otel binası, 1994 yılından beri birçok tadilat geçirmiştir. Bu tadilatların bazılarının hiçbir şekilde projeleri ve dolayısıyla proje ruhsatları bulunmamaktadır. Binanın 1975 yönetmeliği şartlarını bile karşılamadığı açıkça rapor edilmiştir. Dosyadaki çarpıcı detay ise kolon sayısı hususundadır. Binanın ilk statik projesinde binanın 33 adet kolonunun olduğu görülmektedir. Ancak sayısı bile tespit edilemeyen tadilatlardan birinin projesinde binadaki kolon sayısının 28 adet olduğu kayıtlardadır. Bu olmayan 5 kolonun akıbeti bilinmemektedir. Ya bu kolonlar bina inşası sırasında hiç yapılmadı ya da ayrı zamanlarda kesildi. Ancak kesilme ihtimali oldukça fazla.

“DOSYA KAPSAMINDA YAPI RUHSATINA ULAŞILAMAMIŞTIR”

Ayrıca statik tadilat projesinde yer alan S5 adı verilen kolonunun yerinde olmadığı net bir şekilde tespit ediliyor. Binaya 05.04.1994 tarih ve 217/09 sayılı yapı ruhsatı verilmiştir. Ancak dosya kapsamında yapı ruhsatına ulaşılamamıştır. Dosyada otelin projeleri, ruhsatlarına dair birçok eksik evrak bulunmaktadır. bazı tadilat projelerine, statik projelere ulaşılamadığı raporlanmıştır. Bu evraklara neden ulaşılamıyor? Bu da en önemli ve vurucu detaylardan biridir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
21 kişiye mezar olan Kırçuval Oteli davası yarın başlıyor! Zeliha Ağırbaş: “Aileler olarak bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz