1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tahtasız: Bu milletin parası böyle harcanıyor

Tahtasız: Bu milletin parası böyle harcanıyor

featured
service

Ekonomik krizi aşmaya çalışan Türkiye’de, devletin neden bir türlü toparlanamadığının kanıtı Çorum’daki Polis Moral Eğitim Merkezi binası.

Yapımına 1994 yılında başlanan inşaatın yüzde 80’i tamamlandıktan sonra yapılan denetimde çürük olduğu ortaya çıktı. Dönemin parasıyla 8 milyon lira harcanan yapıya çürük raporu verilince inşaat tamamlanamadı. Güçlendirme yapılması da mümkün olmayan binanın yıkılması kararlaştırıldı. Binanın bulunduğu arsa da organize sanayiye devredildi.

Konuyu TBMM’de gündeme getiren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Ne yazık ki Polis Moral eğitim Merkezi tek örnek değil. Temeli 3 bin yıl öncesine dayanan Hitit sulama barajı da kaderine terkedilmiş durumda. Ülkemizin neden ekonomik olarak bir türlü düzelemediğini kanıtı bu yapılar.” dedi.

Tahtasız AK Parti ve MHP’li milletvekilleri tarafından ihale müjdesinin 27 Aralık 2023 yılında verildiği ve 2024 yılında yapılan 2 ihalenin, ödeneğin yetersiz olması hiç bir müteahhitin girmemesi nedeniyle iptal edildiğini belirten Tahtasız “Milyonlarca lira para harcanan binalar çürüyor, devletin parası heba oluyor. Çorumlular olarak ilimizin gelişmesine katkıda bulunacak Polis Moral Eğitim Merkezinin tasarruf tedbirlerine takılmadan, gerekli ödenek ayrılarak bir an önce ihalesinin yapılmasını bekliyoruz. Öte yandan, 2022 yılında tekrar hizmete gireceği açıklanan Bahçelievler Polis Karakolunun arsası hâlâ boş duruyor. “İhalesi yapıldı, yapılacak.” diye Çorum halkı kandırılıyor, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan iktidar milletvekillerinin verdiği seçim sözlerine sahip çıkmasını, polis moral eğitim merkezi ve Bahçelievler Polis Karakolunun bir an önce ihalesinin yapılarak Çorum halkının hizmetine sunulmasını talep ediyoruz” ifadesini kullandı…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tahtasız: Bu milletin parası böyle harcanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz