1. Haberler
  2. Hayat
  3. Herkes alıp alıp götürüyor, o işaretin anlamını kimse bilmiyor! Meğer para kaynağıymış

Herkes alıp alıp götürüyor, o işaretin anlamını kimse bilmiyor! Meğer para kaynağıymış

featured
service

Aldığınız içeceklerin üzerinde bulunan ifadeler değişiklik gösterirken Depozito Yönetim Sistemi logosu bir kez olsun mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Siyah ve yeşil renklerin birleşimi ile oluşan bu Sembol geri dönüşümü ifade etmektedir. Bu logo geri dönüşüme katkı sağlamanın en önemli adımlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak o logo size paranın da kaynağı olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Depozito Yönetim Sistemi, belirli ürünler tüketilmesi ile birlikte iade edilmesi ve depozito bedelinin geri almak için ödeme yapılmasına teşvik ediyor. Sistem ile birlikte ürünlerin piyasaya sürülürken belirli bir depozite bedelinin olduğu ve bu ürünleri tüketicilerin geri getirmesi durumunda bu bedeli iade olarak geri alabileceği anlamına gelmektedir.

Yeni sistem ile birlikte atık yönetiminin daha etkili bir hale getirilmesi amaçlanırken toplama oranlarının artması da bekleniyor. Çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileri olan ve toplamakta güçlük çekilen atıkların geri kazanılması bu sistemin temel hedeflerinden biri olarak görülüyor. Yenilikçi yaklaşım ve çevresel sürdürülebilirliği destekleyen bu yöntem doğayı korurken geri dönüşüm oranlarını da arttırmayı amaçlıyor.

Depozito yönetim sistemi için hazır değiliz” - Dünya Gazetesi

Sahte etiket kullanımını engellemek amacıyla, sadece yetkili matbaalar tarafından ve özel mürekkeple basılan Depozito Yönetim Sistemi (DYS) logosu, belirli ambalajlarda zorunlu hale getirildi. Uygulama doğrultusunda 0,1 ve 3,01 litre arasındaki pet, alüminyum ve cam tek kullanımlık ambalajlarda yer alan bu ifade su, maden suyu, meyve suyu, gazlı içecekler ve sporcu içeceklerini üzerinde bulunuyor.

Sıfır Atık Projesi kapsamında Depozito İade Noktaları geliyor! epozito İade Noktaları (DİM) nedir, nasıl kullanılır, nerelerde olacak? - İş-Yaşam Haberleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Herkes alıp alıp götürüyor, o işaretin anlamını kimse bilmiyor! Meğer para kaynağıymış
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz