1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gezi’de polisin çıplak aramasına ilk kez hapis cezası istendi

Gezi’de polisin çıplak aramasına ilk kez hapis cezası istendi

featured
service

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Taksim Dayanışması sözcülerinden mimar Mücella Yapıcı ile kızı Cansu Yapıcı’ya çıplak arana yaptıkları gerekçesiyle, olaydan 8 yıl sonra 2021 yılında üç polis hakkında iddianame hazırlanarak dava açılmıştı.

Hazırlanan iddianamenin ardından kadın polisler S.E.K ve C.P ile dönemin nezarethane amiri olan L.M.’nin ‘işkence ve eziyet’ suçundan 3 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın dokuzuncu duruşmasına İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya Mücella ve Cansu Yapıcı katılmazken avukatları hazır bulundu. Başka bir suçtan tutuklu bulunan sanık L.M. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak beraatini talep etti.

Mütalaasını açıklayan savcı, çıplak arama işleminin sistematik şekilde işlenmediğini savunarak işkence suçunun oluşmadığını belirterek ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılmalarını talep etti. Nezarethane amiri L.M için ise beraat talep etti.

Savcı mütalaasında şunları kaydetti:

“Sanık polisler S.E.K ile C.P.’nin eylemlerine uyan suçtan görevini kötüye kullanma suçlamasından ayrı ayrı cezalandırılmasına, sanık L.M.’nin ise suç tarihinde nezarethane büro amirliği görevini yürüttüğü, sanığın nezarethane havalandırmasını kapattığına ve kapattırdığına dair somut bir delil ve tespitin bulunmadığı, havalandırmanın yetersiz olmasının sanığın değil ilgili idarenin sorumluluğunda olduğu ayrıca ve sanığın Mücella Yapıcı’nın ilaçlarını vermediğine ya da zamanında vermediğine ilişkin müştekinin soyut beyanı dışında bir delil bulunmadığı bu haliyle sanık L.M.’nin görevi ihmal ve işkence suçundan beraatine karar verilmesi..”

Mahkeme, mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için avukatlara süre vererek karar duruşmasını 17 Ekim’e ertelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gezi’de polisin çıplak aramasına ilk kez hapis cezası istendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz