1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

featured
service

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen BRICS Plus oturumuna katılmak üzere gittiği Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi.

Türkiye’nin BRICS’e yönelik ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine dair, “Umarım yakın gelecekte, 3-4 Temmuz tarihlerinde, uluslararası bir etkinlik kapsamında Astana’da kendisiyle bir araya gelerek tüm güncel konuları ele alma fırsatımız olacak” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Dışişleri Bakanı Fidan’ı Moskova’da kabul etti. Kremlin’in resmi internet sayfasında yayınlanan açıklamada Putin’in değerlendirmesine yer verildi. Putin, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin BRICS çalışmalarına gösterdiği ilgiyi memnuniyetle karşılıyoruz. Elbette bu birliğin ülkeleriyle bir arada olma, ortak sorunları çözme arzu ve isteğini mümkün olan her şekilde destekleyeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin gelişmesini memnuniyetle not ediyoruz. Tüm bunlar elbette dostumuz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde ve doğrudan desteğiyle gerçekleşiyor.

Geçen yıl iyi bir büyüme kaydettik ve bu yılın başında ticaret hacminde hafif bir düşüş yaşadık, ancak bunu her şeyden önce ana ihracat ve ithalat mallarımızın fiyatlarındaki ayarlamaya bağlıyoruz. Yakın gelecekte bu durumu düzeltebileceğimizi ve her şeyin geçen yılki gibi gelişeceğini umuyorum.

Türk dostlarımızın Ukrayna krizi de dahil olmak üzere krizlerin çözümüne katkıda bulunma konusundaki kararlılıklarını memnuniyetle not ediyoruz. Daha önceki sıfatınızla müzakere sürecini desteklediğiniz ve Ukrayna ile krizin çözümüne yönelik müzakereler için İstanbul platformunu sağladığınız için size teşekkür etmek isterim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz