1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Müsavat Dervişoğlu: ”İtirazımız tek adam rejimine”

Müsavat Dervişoğlu: ”İtirazımız tek adam rejimine”

featured
service

Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Dervişoğlu, İYİ Parti’nin kuruluş sürecine değinerek, “25 Ekim 2017’de bir olay oldu, İYİ Parti kuruldu ve Türkiye’de bir şeyler değişmeye başladı. Bu değişim, taşıma suyla ya da seçmenlerle değil, milyonlarca insanın duyguları, talepleri ve itirazlarının İYİ Parti çatısı altında ortaklaşmasıyla gerçekleşti. Bir ‘sosyoloji’, İYİ Parti’de cisimleşti.” dedi.

Dervişoğlu, “İYİ Parti, 15 Temmuz’da milletin devleti sokaktan topladığı çıkar çatışmalarına karşı, 10 milyon kaçak sığınmacıya karşı, Çözüm Süreci adı altında milletimizi çözme hayallerine karşı, Cumhuriyet’imizi kollamak ve Türk milletini korumak için kararlılıkla yola çıkmış bir siyasi hareket olarak kendini hissettirdi.” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, İYİ Parti’nin değerlerinin Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in değerleriyle örtüştüğünü belirterek, “İYİ Parti’nin sevgisi, şanlı tarihimizin altın halkaları sayılan Türk Büyüklerine ve Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğu sevgidir. İYİ Parti’nin değerleri, milletimizin milli ve manevi değerlerinin bütünü, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in şahikalarıdır,” dedi. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürk’ün belirlediği hedeflerden saptırıldığını ve bunun her İYİ Partilinin içini kemiren bir sorun olduğunu vurguladı.

Konuşmasında Türkiye’nin mevcut siyasi sistemini eleştiren Dervişoğlu, “Yolsuzluğun, yoksulluğun, kimliksizleştirmenin, hukuksuzlaştırmanın ve köleleştirmenin adeta isim koyulmuş toplamı olan tek adam sistemine, şahsım devletine, bu ucube rejime karşı başkaldırıyorum.” ifadelerini kullandı. İYİ Parti’nin, Türk milletine yakışmayan bu düzene karşı mücadelesini sürdüreceğini belirten Dervişoğlu, partisinin kararlılıkla yoluna devam edeceğini söyledi.

İYİ Parti’nin kuruluş felsefesine ve mücadelesine inanan herkesi saflarına katılmaya davet eden Dervişoğlu, “Bizleri yetiştirenleri, millete hizmet yolunda çıktıkları mücadeleye baş koyanları, yeni, kutlu ve büyük bir yolculuk için saflarımıza çağırıyorum. Birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum,” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Müsavat Dervişoğlu: ”İtirazımız tek adam rejimine”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz