1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Davutoğlu’ndan Erdoğan-Özel görüşmesi yorumu

Davutoğlu’ndan Erdoğan-Özel görüşmesi yorumu

featured
service

Saadet- Gelecek Partileri ortak grup toplantısı bugün yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılmadığı grup toplantısında ilk olarak SP Grup Başkanvekili Bülent Kaya konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen “Olağanüstü D-8 Dışişleri Bakanlar Konseyi Toplantısı’nı eleştiren Kaya “Yayınlanan ortak bildiri yüreklere su serpecek bir bildiri değildi. Bu mudur sizin imkanlarınız, bu mudur sizin kabiliyetiniz, sizin kabiliyetiniz çağrıda bulunmak birilerinden talepte bulunmak ve sadece şiddetle kınamaktan mı ibarettir? Daha neyi kınıyorsunuz ve kınamalardan sonuç almayı bekliyorsunuz. İsrail’in soykırımıyla ilgili bu gök kubbe altında söylenmedik hiçbir söz kalmadı. Bu toplantı olağanüstü toplantı diye duyurulmuştu. Yayınlanan bildiriden anladığımız kadarıyla olağanüstü denilen bu toplantı çay ocaklarında konuşan sohbetten öteye geçen bir toplantı olmamıştır” dedi.

Açıklanan hububat fiyatlarını değerlendiren Kaya, “Eğer bu hububat fiyatları Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmamışsa ve Tarım Bakanlığı tarafından internet sitesinden yayınlanmışsa bilin ki o kötü değil çok kötü bir fiyattır. Yatlara bile ucuz akaryakıt verirken traktörüne mazot koyan çiftçiye siz lüks araç kullanan kişi kadar vergi koyarsanız bu ülkede tarım ayağa kalkmasına imkan vermiş olmazsınız” diye konuştu.

Kayyum atamalarını da eleştiren Kaya, “KHK’ların çıkarılmasının amacı OHAL süreciyle sınırlı olarak çıkarılır. Türkiye bu OHAL sürecini atlatalı yıllar oldu. Yasalarımızda bir belediye başkanı tutuklandığı zaman yerine nasıl bir usulle atama yapacağı bellidir. Belediye başkanı şayet tutuklanmışsa belediye meclisi üyelerinden biri arasından seçim yapılır ve o koltuğa oturur. Şayet burada belediye meclisi var ama onlar da suça bulaşabilir gibi bir önyargı ile hareket ederseniz o zaman ‘Beraa-i zimmet asıldır’ kuralının ne manaya geldiğini bilmiyorsunuz demektir. O zaman belli bir kesimi potansiyel suçlu olarak gördüğünüzün itirafı manasına gelir. Bırakın belediye meclisi kendi içinden bir başkan seçsin. Suça bulaşmışsa ona da görevden almanızın önünde bir engel yok” diye konuştu.

Belediye başkanı olarak valilerin atandığını vurgulayan Kaya, “Vali hem bütçe yapan, hem karar alan hem bu kararları denetleyen konumunda. Cumhurbaşkanında olmayan yetkileri siz kayyum olarak atanmış valilere, kaymakamlara tanıyorsunuz. Terörle mücadeleye eyvallah ama milli iradeye karşı gasp olan belli bir seçmen kitlesinin aidiyet duygusunu yok eden bu uygulamalarına Türkiye derhal son vermelidir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuşmasına İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarıyla başladı, Davutoğlu, “Gazze yüreğimizi yakan bir yangın ama Gazze bir sebep değil bir sonuç. İslam dünyasındaki duyarsızlığın insanlıktaki ilkesizliğin bir sonucu Gazze” dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramını hatırlatan Davutoğlu, “Sadece Gazze değil, bayram sabahı ülke de hüzünle gidecek. Hangi dede çocuklarına harçlık verebilecek. Hangi büyük, kaç dede, amca, dayı çocuklarına harçlık verebilecek? Bu şartlarda emeklilerimizin ıstırap çektiği bir bayrama giriyoruz” diye konuştu.

Davutoğlu, açıklanan hububat alım fiyatlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu şunları söyledi:

“Eğer verilecek olan rakamlar iyi olsaydı Cumhurbaşkanı alay-ı vala ise çıkar ilan ederdi. Hatta müjde, müjde son dakika diye… Şimdi son dakika değil, don dakika oldu. Dondu çiftçi dondu. Konya’da bakan kaynardı rakamlar iyi olsaydı. Tahıl ve hububatın yetiştirildiği yerlere bakın AK Parti’ye en fazla oy çıkan yerler şimdi o çiftçilere sesleniyorum, bir kez daha düşünün bakalım nerede hata yaptınız?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel’in görüşmesine ilişkin ise, şunları söyledi:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Davutoğlu’ndan Erdoğan-Özel görüşmesi yorumu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz