1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin beş ilinde orman yangını! Ekipler seferber oldu

Türkiye’nin beş ilinde orman yangını! Ekipler seferber oldu

featured
service

Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınları, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. İstanbul ve İzmir’deki yangınlar kontrol altına alınırken, Çanakkale, Muğla ve Sinop’taki yangınlar için yoğun çalışmalar devam ediyor.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi Kumköy köyü yakınlarında ormanlık alanda çıkan yangın, bölgeye sevk edilen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından söndürülmeye çalışılıyor. Havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde Demirciler Mahallesi Hayıtlı mevkisinde başlayan yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hem havadan hem de karadan müdahale ediyor. Ekipler yangını kontrol altına almak için var güçleriyle çalışıyor.

Sinop’un Dikmen ilçesi Babalıoğlu ve Yakuplu köyleri sınırlarındaki çamlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin ve yangın söndürme helikopterinin müdahalesiyle söndürülmeye çalışılıyor. Ekipler, yangının büyümesini önlemek için hem havadan hem de karadan çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir’in Narlıdere ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Narlıdere Mezarlığı üzerindeki ormanlık alanda çıkan yangının, mezarlıkta yapılan tadilat sırasında kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı düşünülüyor. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Tuzla Piyade Okulu arazisinde çıkan yangın, bölgeye sevk edilen Tuzla, Pendik, Kartal ve Maltepe itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangın, çalılık ve ormanlık alanda yaklaşık 4 hektara yayıldı ancak ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin beş ilinde orman yangını! Ekipler seferber oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz