1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçelievler’de Kitapyurdu’ndan sonra kumaşçı esnafı da mağdur: Belediyeyle esnafın ‘ruhsat kavgası’ büyüyor

Bahçelievler’de Kitapyurdu’ndan sonra kumaşçı esnafı da mağdur: Belediyeyle esnafın ‘ruhsat kavgası’ büyüyor

featured
service

İstanbul Bahçelievler’de belediyenin esnafın ruhsatını yenilememesi ilçede giderek bir krize dönüşmeye başladı. ‘Ruhsat yenilememe’ olayı geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en büyük online kitap satış platformu olan Kitapyurdu’nun ruhsatının yenilenmemesi ile ortaya çıkmıştı. ANKARAGÜNDEM’ın gündeme getirdiği olayda belediyenin skandal bir talepte bulunduğu da ifade edilmişti. Belediyenin 160’tan fazla kişinin istihdam edildiği Kitapyurdu’nun operasyon merkezi olan binanın rutin bir şekilde yenilenmesi gereken ruhsatının yenilenmesi için 5 milyon lira bağış talebinde bulunduğu açıklanmıştı. Belediye bu durumu yalanladı. Ancak bölgede faaliyet gösteren şirketler ve esnaf benzer mağdurların olduğunu söyledi.

Belediyenin ilçede esnafla girdiği ruhsat kavgası geçtiğimiz hafta boyut değiştirdi. Yenibosna Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 30 yılı aşkın ticaret yapan kumaşçı esnafı Bahçelievler Belediye Başkanlığı binasının önünde eylem yaptı. Yenilenmeyen ruhsatları için başta Başkan olmak üzere bir yetkili veya yetkililerle görüşmek istedi. Ancak bir muhatap bulamadı. Belediye önünde açıklama yapan kumaşçı esnafı, “Ekmeğimizle oynamayın ruhsatlarımızı verin. Bizler, yıllardır bu mahallede faaliyet gösteren ve ailelerimizi geçindiren esnaflarız. Bahçelievler Belediyesi’nin ruhsat sorunu nedeniyle dükkanlarımızı boşaltmamızı istemesi, bizleri büyük bir mağduriyete sürüklüyor. Bu sürecin adil bir şekilde yönetilmesini ve çözüm bulunmasını talep ediyoruz” dedi.

Kumaşçı esnafı Olgun Altın, belediyeye sert tepki gösterdi. “Bu insanlar kavgadan gürültüden yana. Biz anladık ki kendi iş yerlerimizi değil, belediyeyi de kurtarmamız gerekiyor. Belediye de işgal edilmiş. Sahipsiz kalmış. Biz sonuna kadar direneceğiz. Onlar utansınlar. Hakkımızı arıyoruz, muhatap bulamıyoruz” ifadesini kullandı. Uğur Öztürk ise şunları söyledi: “Belediye bize diyor ki ‘ruhsat alacaksınız’. Evraklarımızı götürüyoruz, ‘başvuru alınmıyor’ diyor. Ruhsat almak için belediye değil de nereye gideceğiz? Bahçelievler Belediyesi esnafı dikkate almıyor. ‘Biz mühürleyelim siz mühürleri kırın devam edin’ diyorlar. Çözümleri bu, başka da bir çözüm önerileri yok. Biz esnaf olarak hakkımızı kanuni yollarla arayacağız. Ruhsat isteyen belediye vermeyen yine belediye.”

Bu arada esnaf belediye önündeyken, zabıtaların dükkanları mühürlediği haberi geldi. Mahalleye dönen esnafı bu kez de Çevik Kuvvet polisi bekliyordu. Polis esnafın eylem yapmalarına izin vermedi. Polisle karşı karşıya gelmek istemeyen esnaf da eylemi sonlandırdı. Ancak talepleri yerine getirilmedi ve sorunları da çözüm bulmadı.

Öte yandan esnafın eylemi sonrası açıklama yapan Bahçelievler Belediyesi, mühürleme işlemi yapılan işletmelerin konut bölgesinde olduğunu çoğu konutların gayrı yasal bir şekilde dükkâna dönüştürüldüğünü ifade etti. Açıklamada “Ruhsat yönetmeliğine göre kumaş depolama ve toptan satış yerleri 2. sınıf gayrı sıhhi müesseseler kapsamında. Faaliyette bulunabilecekleri yerler ise sanayi bölgeleri ve konuttan uzak depolama alanları olmalı” denildi. Esnafın yükleme ve boşaltma sırasında trafiği olumsuz etkilediği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bahçelievler’de Kitapyurdu’ndan sonra kumaşçı esnafı da mağdur: Belediyeyle esnafın ‘ruhsat kavgası’ büyüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz