1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’de maaşın yarısından fazlası ona gidiyor! TÜİK açıkladı: Tüketimin yüzde 65’i onlara yapılıyor

Türkiye’de maaşın yarısından fazlası ona gidiyor! TÜİK açıkladı: Tüketimin yüzde 65’i onlara yapılıyor

featured
service

Gelire göre sıralı yüzde 20’lik gruplar itibarıyla incelendiğinde ise konut ve kira harcamaları, geliri en düşük yüzde 20’lik grubun tüketim harcamasının yüzde 29,2’sini kapsadı. En yoksul grubun harcamasında ilk sıra yüzde 36,6 ile gıda grubunun oldu. Bu grupta ulaştırma harcamalarının payı yüzde 8,8, mobilya ve ev eşyası harcamalarının payı ise yüzde 5,4’te kaldı.

Öte yandan en yüksek gelir grubu olarak nitelendirilen beşinci yüzde 20’lik grupta yer alan hane halkları yüzde 28,3 oranında ulaştırmaya, yüzde 21 oranında konut ve kiraya, yüzde 14,5 oranında gıda ve alkolsüz içeceklere, yüzde 6,9 oranında lokanta ve otele harcama yapıyor. Söz konusu bu veriler, düşük gelirli hanelerin yüksek gelirli hanelere göre gıdaya 2 kattan daha fazla harcama yaptığını gösterirken eğlence ve kültür harcamalarının içse oldukça düşük seviyelerde kaldığını gösterdi.

p-2.jpg

2023’ün son çeyreğinde toplam tüketimin yalnızca yüzde 7,2’sini geliri en düşük grubun yapması dikkat çekti. Bu grubun tüketim harcamalarının yüzde 65’i ise gıda ve konuta ayrıldı. Geliri en yüksek grup ise bu dönemde toplam tüketimin yüzde 40’ını yaptı.

p-3.jpg

Aydınlık’tan Sabrican Tıknazoğlu’nun haberine göre, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, hem konut ve kira harcamalarını değerlendirdi hem de yüzde 25 kira sınırının kaldırılmasına ilişkin konuştu. Akçam, şunları söyledi:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de maaşın yarısından fazlası ona gidiyor! TÜİK açıkladı: Tüketimin yüzde 65’i onlara yapılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz