1. Haberler
  2. Gündem
  3. Preply, Türkiye’nin en popüler jest ve mimiklerini araştırdı!

Preply, Türkiye’nin en popüler jest ve mimiklerini araştırdı!

featured
service

30 bin nitelikli ve ana dilini konuşan dil öğretmenini tek platformda toplayan Preply tarafından binin üzerinde Türk kadın ve erkek katılımcıyla gerçekleştirilen araştırmada, Türkiye’nin jest ve mimik panoraması ortaya çıkarıldı. Araştırmaya göre katılımcıların en çok kullandığı jest ve mimikler arasında başı %14’lük oranla hayır demek için kafayı veya kaşları yukarı kaldırmak ile nazardan korunmak için tahtaya vurmak veya kulağı çekmek ilk sırayı paylaştı. Bu davranışları %13 ile hesap istemek için havaya yazı yazmak, %12 ile evet demek için kafayı aşağı-yukarı sallamak ve %11 ile tokum demek için tek eli göğüs ortasına götürmek izledi. Öte yandan katılımcıların %10’u, otomobil kornalarını selam vermek için kullandıklarını dile getirdi.

Kariyer fırsatlarını değerlendirmek veya yurt dışında yaşamak için İngilizce konuşma pratiğine ihtiyaç duyanlara özel çözümler de sunan Preply’nin imza attığı Türkiye’de Sözsüz İletişim araştırması kapsamında, 18-24, 25-34, 35-44 ve 45 yaş ve üzeri yaş gruplarındaki kadın ve erkek katılımcılara favori jest ve mimikleri de soruldu. Buna göre 25-34 yaş arası erkekler en çok “teşekkür için eli kalbe götürmek” yanıtını verirken, 35-44 ile 45 yaş ve üzeri erkek katılımcılar, en çok “hesap istemek için hava yazı yazma” jestini kullandıklarını ifade etti.

18-24 yaş arası kadın katılımcılar arasında en çok kullanılan beden dili hareketlerinin başında teşekkür için eli kalbe götürmek gelirken, daha üst yaş gruplarında nazar için tahtaya vurmak ve kulağı çekmek, ilk sırada konumlandı. Araştırma yazarları, tüm bu sonuçların kültürel davranışların cinsiyet ve yaş aralığına göre değiştiğinin altını çizdiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Preply, Türkiye’nin en popüler jest ve mimiklerini araştırdı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz