1. Haberler
  2. Gündem
  3. Tahir Elçi davasında karar çıktı

Tahir Elçi davasında karar çıktı

featured
service

Tahir Elçi davasında dikkat çeken mütalaa: Savcı, sanıkların beraatini talep etti

Mahkeme, tutuksuz yargılanan sanık polisler Mesut Sevgi, Fuat Tan ve Sinan Tabur’un, üzerlerine atılı “taksirle ölüme neden olma” suçunu işlediklerinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlarına karar verdi. Mahkeme başkanının, dosyaya dair kararın tamamını okumadan salondan ayrılması dikkat çekti.

Davanın esas hakkındaki görüşünde savcı, Elçi’nin nereden geldiği belli olmayan bir kurşun nedeniyle hayatını kaybettiğini ve suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmadığını belirtti. Savcı, bu gerekçelerle sanık polisler hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Elçi’nin eşi Türkan Elçi, savcının görüşüne karşı beyanda bulunmadı.

Tahir Elçi’nin kardeşi Mehmet Elçi, mahkeme kararına sert tepki gösterdi. Mehmet Elçi, “Tahir Elçi, ‘Burada çatışma ve savaş istemiyorum’ dedikten beş dakika sonra çatışma çıktı” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Onun vurulduğu anı çeken kamerada 13 saniyelik görüntü kayıp. Bu görüntüleri istemediler. Savcılar, birkaç tanığı tehdit ve şantajla Elçi’nin aleyhine ifade vermeye zorladılar. Mahkeme heyeti olarak olayı çözmemek için elinizden geleni yaptınız. İlk duruşmada Türkan Elçi’yi duruşmadan çıkarmakla tehdit ettiniz. Beraat kararı istiyorsunuz, bu doğru bir karar olmaz”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tahir Elçi davasında karar çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz