1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Yusuf Halaçoğlu, Kutlu Parti’nin kuruluş başvurusunu yaptı: “Partimiz sağ, sol, merkez gibi mefhumların hiçbirini kabul etmiyor”

Yusuf Halaçoğlu, Kutlu Parti’nin kuruluş başvurusunu yaptı: “Partimiz sağ, sol, merkez gibi mefhumların hiçbirini kabul etmiyor”

featured
service

Partilerle doğrudan devlet desteği yapılmasını doğru bulmadıklarını ve partilerin kendi imkanlarıyla seçime girmeleri gerektiğini vurgulayan Halaçoğlu, “Adaletsizliği önlemek için bu gereklidir.” diye ekledi.

İYİ Parti’de yaşanan tartışmalara ilişkin olarak ise Halaçoğlu, “Bizi diğer partilerin iç işleri ilgilendirmiyor. Hiçbir muhalefet partisiyle muhatap olmayız. Hedefimiz iktidar olmak,” dedi. Hükümetin yanlışlarını eleştireceklerini ve doğru yaptığı işleri de takdir edeceklerini belirtti.

Yusuf Halaçoğlu, 10 Mayıs 1949 tarihinde Adana’nın Kozan ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu ve burada akademik kariyerine başladı.

1983 yılında doçent, 1993’te Türk Tarih Kurumu Başkanı oldu. 2011 ve 2015’te Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kayseri milletvekili seçildi. MHP’den ayrıldıktan sonra İYİ Parti’ye geçti ve burada TBMM Başkan Adayı oldu. 24 Haziran 2018’deki seçimlerden sonra parti yönetimiyle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle İYİ Parti’den istifa etti.

Halaçoğlu, akademik ve siyasi kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulunarak, Türk siyasi ve tarihsel alanına önemli katkılar sundu. Şimdi ise Kutlu Parti ile yeni bir siyasi yola çıkmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yusuf Halaçoğlu, Kutlu Parti’nin kuruluş başvurusunu yaptı: “Partimiz sağ, sol, merkez gibi mefhumların hiçbirini kabul etmiyor”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz