1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emeklinin beklediği maaş zammına sayılı günler kaldı: Sürpriz olabilir! İşte konuşulan hesaplamalar

Emeklinin beklediği maaş zammına sayılı günler kaldı: Sürpriz olabilir! İşte konuşulan hesaplamalar

featured
service

HalkTV’de yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İlk beş aylık enflasyon farkı SGK ve BAĞ-KUR emeklilerimiz için yüzde 22,72 memur ve memur emeklilerimiz için toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 17,38 oranında kesinleşti diyebiliriz.

Geriye sadece haziran ayı enflasyonu kaldı. Merkez Bankası anketine göre haziran ayında enflasyonun yüzde 2,56 oranında çıkması bekleniyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, SGK ve BAĞ-KUR emeklilerimiz için maaş farkı yüzde 25,86’ya, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 20,39’a yükselebilir.

Özellikle SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir refah payı verileceğini düşünüyorum. Bana göre yüzde 5’lik oran daha ağır basmaktadır. Nedeni ise geride daha 2024 ikinci yarıyılı olacak. Enflasyonun yılın ikinci yarısı itibarıyla düşüş göstermesi bekleniyor. O nedenle yapılacak olan refah payı uygulaması bu dönem için daha düşük tutarda belirlenecektir. Ben yüzde 10’luk refah payı ihtimalini düşük buluyorum.

Ayrıca kamu emeklileri ve memurlarımız toplu sözleşme üzerinden değerlendiriliyor. Geçmiş dönemde halihazırda görevde olan memurlar hariç diğer emeklilerin tamamının maaş farklarının eşitlendiğini gözlemlemekteyiz. Bu varsayımda SGK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 5 refah payı verilirse zam oranlarının eşitlenebilmesi için memur emeklisine yüzde 10 refah payı verilmesi gerekli. Bu durumda SGK, BAĞ-KUR ve memur emeklilerine refah payı ile birlikte yüzde 30,86 oranında zam yapılacaktır.

Memurlarımıza ise refah payı verileceğini tahmin etmiyorum. Çünkü onlara 2023 Temmuz ayında 8 bin 77 TL seyyanen bir ödeme yapıldı ve bu kanun ile kalıcı oldu. Geçmişte yapılan seyyanen artıştan ötürü ben bu dönemde memurlara refah payı verilmesini beklemiyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklinin beklediği maaş zammına sayılı günler kaldı: Sürpriz olabilir! İşte konuşulan hesaplamalar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz