Bu yıl ekim alanı 350 dönüme çıkarılan siyah pirinçten 150 ton rekolte elde edilmesi hedefleniyor. Çiftçilere sağlanan destekler sayesinde siyah pirinç üretiminin genişletilmesi planlanıyor.
Programda konuşan Vali Selçuk Aslan, siyah pirincin kökeninin Çin olduğunu belirterek, deneme ekimlerinden elde edilen yüksek verimin ardından ekim alanlarının genişletildiğini ifade etti.
Aslan, geçen yıl 150 dönümlük alanda 40 ton siyah pirinç üretildiğini belirterek, Çilimli Belediyesi’nin ürün alım garantisi ve tohum desteği sağladığını söyledi. Bu yıl, Valilik himayesinde 350 dönümlük alanda tohum ekimi yapılarak 150 ton ürün hedeflendiğini ekledi.
Vali Aslan, siyah pirincin sadece pilavda kullanılmadığını, farklı ürünler ve yemeklerin de yapıldığını belirtti. Düzce Üniversitesi’nde siyah pirinç unuyla bebek maması ve sporcu gıdası üretimi için AR-GE çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, siyah pirinç için coğrafi işaret, ISO ve helal gıda sertifikası çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Aslan, siyah pirincin Çilimli ilçesiyle özdeşleşerek markalaşacağına inandıklarını söyledi.
Yorumlar kapalı.