1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kurbanların o kısmını sakın atmayın, servet yatıyor! Yetkililer saklayın dedi ve uyardı: 30 milyar lira…

Kurbanların o kısmını sakın atmayın, servet yatıyor! Yetkililer saklayın dedi ve uyardı: 30 milyar lira…

featured
service

Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Murat Çağlar, kurban derisinin ekonomik olarak çok büyük bir değere sahip olduğunu söyledi. Kurban Bayramı’nda kesilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının derilerinin uygun biçimde işlenmemesi halinde 30 milya liralık ekonomik değerin yarısının kaybedileceğini belirtti.

Kesim sonrasında derilerin tuzlanması gerektiğini vurgulayan Çağlar, “Havaların çok sıcak olması nedeniyle bakteriyel faaliyetler hızlanıyor. Bu nedenle büyükbaş derilerine 8 kilo, küçükbaş derilerine ise 2 kilo tuzlayıp serin bir yerde saklamak önem taşıyor. Derilerin torbaya konularak sıcak ortamda bekletilmemesi gerekiyor ve toplama noktalarına hızla gönderilmeleri büyük önem taşıyor.” dedi.

Kurban derilerinin usulüne uygun işlenmemesi durumunda 15 milyar liralık ekonomik kaybın oluştuğunu söyleyen Çağlar, “Yaz aylarında yapılan kesimlerde tecrübelerimiz, derilerin yarısını kaybettiğimizi gösteriyor. Bu ya yüzme hatalarından ya da derilerin doğru tuzlanmamasından kaynaklanıyor. Bu nedenle derilerimizi doğru şekilde işleyip korumalıyız.” şeklinde konuştu.

kurban-derisi-1.jpg

Yetkililer, vatandaşları kurban derilerini çöpe atmamaları ve geri dönüşüm için yetkili firmalara vermeleri konusunda uyarıyor. Kurban derilerinin ekonomiye kazandırılması için vatandaşların bilinçli hareket etmesi büyük önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurbanların o kısmını sakın atmayın, servet yatıyor! Yetkililer saklayın dedi ve uyardı: 30 milyar lira…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz