1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dilan Polat davasında yeni gelişme! Avukatıyla yolları ayrıldı

Dilan Polat davasında yeni gelişme! Avukatıyla yolları ayrıldı

featured
service

Şüpheli Sıla Doğu’nun avukatı Sibel Karaosmanoğlu ise müvekkilinin, ablası Dilan Polat ile 137 şirketten sadece 1 tanesinde ilişkisinin olduğunu, bunun dışında tamamen bağımsız çalıştıklarını öne sürmüştü. Tahliye talebinde bulunan avukat Karaosmanoğlu, Sıla Doğu’nun tutuklu kalmasının tek sebebinin Dilan Polat’ın ablası olması olduğunu ifade etmişti.

Hakimlik, şüpheliler Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün de tutukluluk halinin devamına hükmetmişti. Kararda, Dilan Polat hakkında Adli Tıp Kurumunun Türk Ceza Kanunu’ndaki “akıl hastalarına özgü güvenlik tedbirleri” maddesinin uygun olduğu yönünde mütalaa verdiği, ancak soruşturmaya konu suçun bu rapor ile bir ilgisinin olmadığı kaydedilmişti. Adli tıp raporunda Dilan Polat’ın doğrudan güncel durum tespitinin yapıldığı belirtilen kararda, Polat’ın tutukluluk yönünden lehe değerlendirilmesini gerektirecek kanun maddesine raporda değinilmediği vurgulanmıştı.

Kararda, Dilan Polat’ın cezaevinde bulunmasının bir tehlike arz etmediği yönünde sağlık kurulu raporları bulunduğu, ilk verilen tutuklama kararlarındaki gerekçelerin güncel ve geçerli olduğu ifade edilmişti. Delillerin toplanma aşamasında olması ve ana raporun halen dosyaya gelmemesi sebebiyle delil karartma ihtimalinin bulunduğuna dikkati çekilen kararda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içtihatları, takdir edilen tedbirin ölçülülük ilkesine şu aşamada aykırılık teşkil etmemesi, tutuklu kalınan süre, tutuklamanın mahiyeti, suçla kanunda öngörülen ceza miktarının üst sınırı birlikte değerlendirildiğinde, Dilan Polat hakkında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı belirtilmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Dilan Polat’ın sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapıldı. Dilan Polat’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Avukat ‘Hüseyin Kaya’ ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Kendisine emekleri için teşekkür eder mesleki hayatında başarılar dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dilan Polat davasında yeni gelişme! Avukatıyla yolları ayrıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz