1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli kızdı yumuşama bitti

Bahçeli kızdı yumuşama bitti

featured
service

Cumhurbaşkanı ile CHP lideri Özel, 31 Mart’tan sonra siyasette diyalog süreci başlattı. Özel 2 Mayıs’ta Erdoğan’la görüştü. Cumhurbaşkanı da 11 Haziran’da iade-i ziyarette bulundu. Ardından suikastla katledilen eski Sinan Ateş’in eşini kabul etti. Bu temas sonrası tepkisi merak edilen ittifak ortağı MHP lideri, Cumhurbaşkanı İspanya’dayken, rest olarak görülen bir çıkış yaptı. ‘Yumuşama önünde MHP bariyer görülüyorsa gereğini yaparız. AK Parti ile CHP arasında bir ittifak kurulsun, buna da altılı masanın desteği MHP’nin samimi dileğidir” dedi. Bahçeli’nin çıkışına AK Parti’den sözcü dışında bir değerlendirme gelmezken, dikkatler Erdoğan’ın Bahçeli’ye cevabına kilitlendi.

Cumhurbaşkanı bayram mesajında yumuşama sürecini destekledi. “Siyasette oluşan yumuşama iklimi milletimizin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladı” dedi. Bir saat geçmeden Bahçeli yine sert çıktı. Cumhur İttifakı demedi, “Hangi sinsi emellere, hangi sakat hedeflere odaklandığı bellidir” dedi. Erdoğan ise İtalya dönüşü geri adım attı. ‘Cumhur İttifakı olarak asla duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz’ mesajı verdi. CHP lideri Özel’e İstanbul’daki açıklaması üzerinden yüklendi: ‘Siyasete yumuşama, kibarlık getirelim dedik. Ama bu kibarlıktan anlamayanlar basın toplantısı yaptı. Bu, yumuşama değil. Siyasete yeni bir başlangıç getirmez. İade-i ziyaretimizi hazmedemediler.

Cumhur İttifakı liderlerinin bayram mesajlarına “yumuşama” polemiği damga vurdu. Cumhurbaşkanı “Siyasette oluşan yumuşama iklimi, milletimizin tekrar kucaklaşmasını sağladı” dedi. Bahçeli “Normalleşme safsatalarının hangi sinsi emellere odaklandığı bellidir” cevabını verdi. Bunun üzerine Erdoğan, geri adım atarak konunun kapatılmasını istedi; CHP Genel Başkanı Özel’e yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel, 31 Mart’tan sonra siyasette diyalog sürecini başlattı. Özel, 2 Mayıs’ta Erdoğan’ı AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Cumhurbaşkanı da 11 Haziran’da iade-i ziyarette bulundu. Aynı akşam Erdoğan, suikaste kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Bu görüşme, Cumhur İttifakı’nı çatlattı. Zehir zemberek bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Yumuşama önünde MHP bariyer görülüyorsa gereğini yaparız. AK Parti ile CHP arasında bir ittifak kurulsun, buna da altılı masanın desteği, MHP’nin samimi dileğidir” dedi. Gözler yurt dışı seyahatine çıkan Erdoğan’a çevrildi.

Bayram mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı “Siyasette oluşan yumuşama ikliminin, milletimizin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladığını memnuniyetle müşahede ediyoruz” ifadesini kullandı. Ardından Bahçeli’nin mesajı geldi ve siyasette hava bir anda değişti. MHP lideri, sert ifadeler kullandığı açıklamasında şunları kaydetti: “Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefleri umutları yeşertmiş, tarihin çağrısıyla istikbalin çehresini aydınlatmıştır. Bu nedenle ülkemizde anormal hiçbir şey yoktur. Hatta normalleşme safsatalarıyla milletimizin sinir uçlarını tahriş edecek gizli gündem teşrifatçılarına ikna olacak ve itibar edecek de olmayacaktır. Gerçekleri çarpıtarak, fason teklifleri sıcak tutarak, fiyaskoya dönmüş anlayışlarını münafık taktiklerle kapatmaya çalışarak kendilerine siyasi nefes borusu açmaya heveslenenlerin gayretleri boşunadır. Yumuşama mesajlarına özenle saklanan ve sarılan yalan, dedikodu ve iftira kampanyasının hangi sinsi emellere, hangi sakat hedeflere odaklandığı az veya çok bellidir. Bir yanda yumuşaklık pozu veren, diğer yanda meşrep ve müktesebatında taşıdıkları nefreti sağanak halinde yağdıran siyasi hasis ve hırçın zihniyetlerin ikiyüzlülüğü bugünlerde utanç verici düzeylerdedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bahçeli kızdı yumuşama bitti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz