1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kurban etini kuyruk yağıyla pişirmeyin. Eti böyle pişirenler yandı. Kurban eti en iyi nasıl pişirilir?

Kurban etini kuyruk yağıyla pişirmeyin. Eti böyle pişirenler yandı. Kurban eti en iyi nasıl pişirilir?

featured
service

Kurban Bayramı’nda etlerin nasıl pişirilmesi gerektiği ile ilgili detayları paylaşan Diyetisyen Buse Yıldız Tekirdağ, taze pişirilen etlerin yumuşak olmaması nedeniyle sindirim problemlerine neden açabildiğini dile getiren Tekirdağ, bunu önlemek için en az 24 saat beklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte Uzmanlar hatalı et tüketiminin sebep olabileceği zararlar için tüm vatandaşları uyardım. Kahvaltılarda etin tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizen Tekirdağ, sindirimi kolaylaştırmak amacıyla fiziksel aktivitelerin arttırılması gerektiğini de vurguladı.

Et tüketiminin yanında mutlaka sebze ağırlıklı besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Buse Yıldız Tekirdağ, Kurban Bayramı’nda çoğunlukla kahvaltıya kavurma ile başlandığını söyledi. Etin hemen kesildikten sonra tüketilmesinin doğru olmadığına dikkat çeken Tekirdağ, sindirim problemi oluşturabildiğinin altını çizdi. Kahvaltılarda et yerine yumurta, taze yeşillikler, peynir ve tam tahıllı ekmek gibi besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Tekirdağ, Bu sayede daha dengeli bir tüketim sağlanabileceğini aktardı.

Kurban Eti Pişirmenin Püf Noktaları: Sulu ve Lezzetli Et İçin Altın Kurallar - Sabır Gazetesi | Osmaniye ve Türkiye Haberleri

Bayramda et pişirirken dikkat edilmesi gereken detayları paylaşan Tekirdağ, “Pişen ete kuyruk ya da iç yağ eklenmemelidir. Bu, lezzet katmaya yönelik olsa da damar ve kalp sağlığı için zararlı olabilir. Bu nedenle, et kendi suyunu salana kadar kısık ateşte pişirilmelidir. Mangalda yapılan etin yanmamasına da özellikle dikkat edilmelidir. Ayrıca tüketilen et miktarına da dikkat edilmelidir. 100-150 gramdan daha fazla et tüketmemeye özen gösterin. Etin yanında glisemik indeksi yüksek olan besinlerden yani, pirinç pilavı, patates, börek gibi yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Bayramda hazımsızlık ve kabızlık gibi sorunlar sık görülebilir, bu yüzden etin yanında sebze yemekleri veya salata tercih edilmelidir” dedi.

Lokum gibi kurban eti için meğer bunu yapmak gerekiyormuş! İşte yumuş yumuş kurban eti pişirmek için tarif

Kurban bayramında Gazi içeceklerin tercih edilmemesi gerektiğini ifade eden Tekirdağ, bu tür içeceklerinin reflüyü tetikleyebileceğini aktarırken kan şekerini yükselterek Hazımsızlık ve şişkinliğe neden olabileceğini aktardı. Bayramda çay ve kahve tüketiminin de sınırlandırılması gerektiğinin altını çizen Tekirdağ, Günlük alınması gereken Kafein miktarının 400 miligramı geçmemesi gerektiğini vurguladı. Bir fincan Türk kahvesinin 60 miligram bir büyük çay fincanının ise 70 miligram Kafein içerdiğini söyleyen Buse Yıldız Tekirdağ, şu açıklamalarda bulundu:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurban etini kuyruk yağıyla pişirmeyin. Eti böyle pişirenler yandı. Kurban eti en iyi nasıl pişirilir?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz