1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakan Işıkhan bir müjde daha duyurdu! Artık oradan da yapılabilecek

Bakan Işıkhan bir müjde daha duyurdu! Artık oradan da yapılabilecek

featured
service

Teknolojik Destekli Sağlık Hizmetleri

Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı’nda gerçekleştirilen “Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması” programında konuştu. Vatandaşlara en kaliteli sağlık hizmetini sunmayı amaçladıklarını belirten Işıkhan, bu ay yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile SGK’nin hastanelere ödediği tutarlarda yüzde 50 ila yüzde 75 arasında artış yapıldığını bildirdi.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Sosyal Güvenlik Haftası’nda Yapılan Açıklamalar

Bakan Işıkhan, sağlık hizmetlerinin teknolojik destekle sunulması için uzaktan hasta değerlendirme hizmetlerini geri ödeme kapsamına aldıklarını belirtti. Ayrıca, afetlerde yaralananların fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinden 30 seans sonrası da yararlanmaya devam edebileceklerini söyledi.

İlaç Erişimi Kolaylaşıyor

Genel sağlık sigortalılarının ilaca erişimini kolaylaştırmak için çeşitli düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Işıkhan, “Son bir yılda geri ödeme listemizi genişleterek 128’i kanser ilacı olmak üzere toplam 570 ilacı geri ödeme kapsamına aldık. Böylece, geri ödeme listelerindeki toplam ilaç sayısını 8 bin 457’ye çıkardık.” dedi.

Akılcı İlaç Kullanımı ve Tasarruf

Bakan Işıkhan, kamu kaynaklarının doğru kullanılması amacıyla akılcı ilaç kullanımı kapsamında çalışmalar yaptıklarını belirtti. “Göreve geldiğimden itibaren Sağlık Uygulama Tebliği’nde yaptığımız düzenlemeler ve alternatif tedavi seçenekleriyle yıllık 3,2 milyar lira tasarruf sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Aile Hekimlerinin Yetkilerinin Genişletilmesi

Bakan Işıkhan, hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak ve raporlu hastaların işini kolaylaştırmak amacıyla aile hekimlerinin reçete edebileceği ilaçların sayısını artırdıklarını duyurdu. “Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızın faydalanabileceği kronik Hepatit B ve D tedavisinde, diyabet ve kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların aile hekimleri tarafından reçete edilebilmesinin önünü açıyoruz.” dedi. Ayrıca, mevcut durumda hekimler tarafından en fazla 3 aylık ilaç reçete edilebiliyorken, yeni düzenleme ile raporu düzenleyen hekim tarafından bir yıla kadar reçete edilebilecek ve hastalar ilaçlarını bu süre zarfında 3’er aylık dozda alabilecekler.

Emeklilere Yönelik Düzenlemeler

SGK’nin önemli sorumluluk alanlarından biri olan emeklilik konusunda da önemli düzenlemeler yapıldığını ifade eden Işıkhan, emeklilere yönelik birçok düzenlemenin hayata geçirildiğini belirtti. Emeklilerin durumlarının farkında olduklarını ve onların beklentilerini karşılamak için çalıştıklarını söyledi.

Emeklilerin Hayat Kalitesinin Artırılması

Bakan Işıkhan, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek için çeşitli adımlar attıklarını belirtti. “Sosyal Güvenlik Kurumunu yeni bir hizmet modeline taşıyoruz. Artık SGK, emeklilere sosyal hizmetler de sunacak ve onların hayat kalitesini artıracak.” dedi. Emeklilerin talep ve beklentilerini iletebilecekleri bir iletişim platformu kurulacağını ve tek telefonla SGK danışmanlarına ulaşabileceklerini belirtti.

Emeklilere Yönelik Yeni Hizmetler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Işıkhan bir müjde daha duyurdu! Artık oradan da yapılabilecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz