1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hastaneler için yeni dönem resmen başladı! Artık o muayene için para vermeyeceksiniz: SGK ödeyecek

Hastaneler için yeni dönem resmen başladı! Artık o muayene için para vermeyeceksiniz: SGK ödeyecek

featured
service

Hangi Hastaneler Kapsamda?

Uzaktan muayeneleri uzman doktorlar gerçekleştirecek. SGK, hastaların aynı hastanede (acil servisler hariç) aynı uzmanlık dalı için on gün içinde yapılacak yeni uzaktan muayene ücretlerini karşılamayacak. Uzaktan muayene sonrasında doktorlar, e-reçete düzenleyerek hastalara ilaç yazabilecekler. Bu ilaçlar SGK ile anlaşmalı eczanelerden temin edilebilecek. Ayrıca, doktorlar uzaktan muayene sonucunda e-rapor da düzenleyebilecek.

( = window. || []).push({});

Uzaktan Muayene ve Tedavi Süreci

Uzaktan muayene hizmeti, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan kuruluşlarda verilecek. İkinci basamak hastaneler, devlet hastaneleri, dal hastaneleri ve semt polikliniklerini kapsarken, üçüncü basamak hastaneler ise eğitim ve araştırma hastanelerinden oluşuyor. Tüm şehir hastaneleri de üçüncü basamakta yer alıyor.

Teknoloji ve Altyapı Gereksinimleri

Uzaktan sağlık hizmeti, gerekli bilişim teknoloji altyapısına sahip ve bakanlıkça izinli hastanelerde sunulabilecek. Hastalar, uzaktan sağlık hizmetinin elverdiği ölçüde muayene edilecekler. Gerekli durumlarda doktorlar, hastaların bir hastaneye giderek yüz yüze muayene olmasını önerebilecekler. Ayrıca, giyilebilir teknolojiler ve diğer tıbbi cihazlar kullanılarak hastaların sağlık verileri ölçülüp takip edilebilecek.

Geçmişte Uzaktan Muayene

Koronavirüs salgını sırasında karantinadaki hastalar için uzaktan muayene yapılabiliyordu. Sağlık Bakanlığı, 2022 yılında konuyla ilgili bir yönetmelik yayımlamıştı. “Uzaktan Sağlık Hizmetinin Sunulmasına Dair Yönetmelik” Şubat 2022’de yürürlüğe girmişti. Geçtiğimiz ay, SGK da Sağlık Uygulama Tebliği’nde değişiklik yaparak, uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin bedellerini karşılama kararı aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hastaneler için yeni dönem resmen başladı! Artık o muayene için para vermeyeceksiniz: SGK ödeyecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz