1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çanakkale’de orman yangını sonunda kontrol altına alındı! 575 hektarlık alan zarar gördü

Çanakkale’de orman yangını sonunda kontrol altına alındı! 575 hektarlık alan zarar gördü

featured
service

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün çıkan orman yangını, 24 saat süren yoğun müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Ancak yangın sırasında önemli bir alan zarar gördü ve bu durum çevre için endişe yarattı.

Yangının, anız yakılmasından kaynaklandığı ve ardından ormanlık alana sıçradığı belirtildi. Kumköy ve Büyükanafarta köyleri arasındaki yolun kapatıldığı ve Büyükanafarta köyünün tahliye edildiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının etkilediği alanın büyüklüğünü açıkladı. Çanakkale’de toplam 575 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü ifade eden Bakan Yumaklı, yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bakan Yumaklı, yangının etkilerinin azalmasıyla birlikte Çanakkale Boğazı’nın gemi trafiğine kapatılmayacağını duyurdu. Bu durumun bölgedeki ekonomik faaliyetler üzerinde olumlu bir etki yaratacağı ifade edildi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı’nın güney hattının yeniden ziyarete açıldığı bildirildi. Ancak kuzey hattına girişlerin ikinci bir duyuruya kadar kapalı olduğu belirtildi.

Çanakkale Valiliği, yangınların çoğunun tarımsal kaynaklı olduğunu dikkate alarak hasat ve balya bağlama işlerine kısıtlama getirdi. Buna göre, biçerdöver ve balya makinası kullanım saatlerinde düzenlemeye gidildi ve vatandaşlar uyarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çanakkale’de orman yangını sonunda kontrol altına alındı! 575 hektarlık alan zarar gördü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz